Intime Ετοιμάσου για το πιο θλιβερό Πάσχα της ζωής σου

Μπιφτέκια γαλοπούλας αντί για αρνί και μία λαμπάδα για όλη την οικογένεια. Ευχαριστούμε ακρίβεια, ευχαριστούμε Ελλάδα, ευχαριστούμε Ευρώπη.

Το φετινό Πάσχα είναι ιδιαίτερο. Είναι το πρώτο «ελεύθερο» μετά από δύο χρόνια κοινωνικής αποστασιοποίησης και εγκλεισμού. Είναι το πρώτο που επιτέλους δεν μπαίνει όριο Over 9.5 ατόμων και θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας. Με λίγα λόγια θα γίνει πανικός αλλά πάντα με ευλαβική προσοχή. Ωστόσο υπάρχει μία κατάρα που μας ακολουθεί αυτή τη νέα δεκαετία που διανύουμε. Την ίδια στιγμή που φέτος θα βιώσουμε το πρώτο Πάσχα κανονικότητας, η ακρίβεια έχει χτυπήσει «κόκκινο». Η κατάσταση έχει ξεφύγει και η τσέπη μας υποφέρει. Χωρίς αμφιβολία ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε το πιο μίζερο Πάσχα της ζωής μας και παρακάτω θα διαβάσεις όλα αυτά που θα συναντήσεις μπροστά σου αυτές τις άγιες μέρες.

Το Πάσχα δεν θα ήταν ίδιο χωρίς την Βαρβάκειο

Μία λαμπάδα για όλη την οικογένεια

Λιτότητα, παιδιά. Μακριά από σπατάλες και υπερβολές. Το να έχει το κάθε μέλος της οικογένειας από μία λαμπάδα κρίνεται απαγορευτικό, από τη στιγμή που μία λαμπάδα είναι αρκετή για να φέρει το Άγιο Φως στο σπίτι. Άσε που με λιγότερες λαμπάδες τόσες λιγότερες οι πιθανότητες για να κάψεις τα μαλλιά της διπλανής σου την Ανάσταση.

 

 

 

Μπιφτέκια γαλοπούλας αντί για αρνί

Ένα ρεπορτάζ στην Βαρβάκειο αρκεί για να καταλάβεις πως φέτος το σούβλισμα του αρνιού είναι μόνο για προνομιούχους. Μάλιστα με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, τα μπιφτέκια γαλοπούλας είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να ξεκινήσεις διατροφή. Το κρέας του αρνιού είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε κορεσμένο κακό λίπος, χοληστερίνη και πολλές θερμίδες. Μόνο καλό θα σου κάνει η αποχή.

 

 

 

Στο χωριό με το ΚΤΕΛ

Βενζίνη για να πας μέχρι το χωριό ισούται με το να πουλήσεις το νεφρό σου. Φέτος το Πάσχα παίζουμε με μυαλό και πηγαίνουμε στο χωριό με το ΚΤΕΛ. Κάπως πρέπει να ζήσουν και οι λεωφοριατζήδες.

 

Τελικά κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον κορονοϊό το φετινό Πάσχα

 

Το καλύτερο δώρο είναι μια αγκαλιά

Είσαι νονός; Καλά να πάθεις. Δεν έπρεπε να δεχτείς ποτέ την πρόταση από τον κολλητό σου ώστε να βάλεις λάδι στον μπέμπη του. Τώρα πλήρωνε. Ίσως και όχι. Μεταξύ μας το καλύτερο δώρο είναι μια αγκαλιά. Ο Ιησούς δίδαξε πως τα υλικά αγαθά δεν έχουν καμία αξία και το Πάσχα είναι η καλύτερη στιγμή ώστε να μιλήσεις στον βαφτιστήρα σου για τις διδαχές του Σωτήρα μας. Και Σωτήρα της τσέπης σου, εδώ που τα λέμε.

 

Ένα αυγό για κάθε μέλος

 

 

Θυμάσαι τότε που έκανες γενοκτονία από κοτόπουλα μέχρι να κερδίσεις στο σπάσιμο αυγών; Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει. Κάθε μέλος της οικογένειας από ένα αυγό και τέλος. Κρατήστε και κάποια για το brunch της επόμενης Κυριακής. Έρχεται ξανά τριήμερο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved