associated press Forbes: Οι παλιοί, οι νέοι και οι celebrities δισεκατομμυριούχοι για το 2022

Elon Musk, Jeff Bezos και Rihanna στην «χρυσή λίστα».

Πόλεμος, πανδημία, υποτονικές αγορές. Τα τελευταία δύο χρόνια η ανθρωπότητα περνάει δύσκολα. Ωστόσο υπάρχει μία μικρή λίστα ανθρώπων που κατάφεραν να βρουν... παρηγοριά στους φουσκωμένους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Συγκεκριμένα υπάρχουν 2.668 άνθρωποι που βρίσκονται στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους του πλανήτη για το 2022, σημειωτέον 87 λιγότεροι από το 2021. Η συνολική τους περιουσία ανέρχεται σε 12.7 τρισεκατομμύρια δολάρια, 400 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από την προηγούμενη χρονιά. Οι Ρώσοι ολιγάρχες δέχτηκαν τις μεγαλύτερες μειώσεις λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανί, με τους Κινέζους μεγιστάνες να ακολουθούν.

 

 

Ωστόσο σύμφωνα με το Forbes, περισσότεροι από 1.000 δισεκατομμυριούχοι είναι πλουσιότεροι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η λίστα περιλαμβάνει 236 νεοεισερχόμενους. Ανάμεσά τους από τις χώρες της Ουρουγουάης, της Εσθονίας, των Μπαρμπάντος και τη Βουλγαρία.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Elon Musk με περιουσία 219 δις δολάρια, με τον Jeff Bezos να ακολουθεί με 171 δις δολάρια. Ο Bernard Arnault και η οικογένειά του βρίσκονται στην 3η θέση με 158 δις δολάρια και 4ος ο Bill Gates με  129 δις δολάρια.

Ο Elon Musk αγόρασε το 9,2% του Twitter και μάλλον αυτό είναι μόνο η αρχή

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη

 

 

Ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναφορικά με τη λίστα, έχουν οι νεοφερμένοι δισεκατομμυριούχοι. Εκείνοι που κατάφεραν να μπουν στην χρυσή λίστα και ένα συγκεκριμένο όνομα το γνωρίζουμε όλοι. Πρόκειται για την Rihanna, η οποία σε ηλικία 34 ετών διαθέτει περιουσία 1.7 δις δολάρια και πρόκειται για την πρώτη γυναίκα από τα Barbados που μπαίνει στη λίστα. Η επιχειρηματική της δραστηριότητα μέσω της εταιρείας καλλυντικών Fenty Beauty και της εταιρείας εσωρούχων Savage X Fenty είναι ο λόγος που βρίσκεται στη λίστα, ενώ παρέα της κάνει ο σκηνοθέτης της σειράς ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», Peter Jackson, μετά την απόφαση να πουλήσει ένα μερίδιο της εταιρείας digital εφέ Weta στην Unity Software.

Αναλυτικά η λίστα με τους celebrities δισεκατομμυριούχους

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved