Γυναίκα παράγγειλε πίτσα από αστυνομικό και τότε αυτός κατάλαβε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο

Αντί να πιστέψει ότι πρόκειται για κακόγουστη φάρσα και να της το κλείσει, την άκουσε προσεκτικά και κατάλαβε πού έπρεπε να στείλει βοήθεια.

Μια γυναίκα επέβαινε σε ένα λεωφορείο στο York όταν κατάλαβε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο από έναν συνεπιβάτη της και κάλεσε αμέσως το 999, τον βρετανικό αριθμό έκτακτης ανάγκης προς αναζήτηση βοήθειας. Προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή από τον άντρα που την απειλούσε έκανε πως κάνει τηλεφωνική παραγγελία πίτσας. Ευτυχώς γι’αυτή ο αστυνομικός από την άλλη άκρη της γραμμής το κατάλαβε.

Κάνοντάς της ερωτήσεις που μπορούσαν να απαντηθούν μόνο με ναι ή όχι διατήρησε ανοιχτή τη τηλεφωνική γραμμή ενώ ταυτόχρονα κατόρθωσε να της στείλει γραπτά μηνύματα στο κινητό. Η επιχείρηση που στήθηκε επιτόπου οδήγησε τελικά στη σύλληψη ενός 40χρονου άνδρα από το Leeds.  Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Yorkshire, Dan Spence, απέδωσε εύσημα σε όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για ακόμα φορά για την «παραγγελία πίτσας»

Η παραγγελία πίτσας είναι μια μέθοδος κρυφής επικοινωνίας με τις αρχές που έχει ξεκινήσει από την Αμερική και σιγά-σιγά έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και στην Ευρώπη. Με αφορμή την υπόθεση αυτή είναι μια ευκαιρία τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε τηλεφωνικά κέντρα τι να προσέχουν.

Σε γενικές γραμμές όταν κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο και δεν μπορεί να μιλήσει, μπορεί να χτυπάει ρυθμικά το τηλέφωνο για να καταλάβουν στο τηλεφωνικό κέντρο ότι δεν είναι δυνατή η ομιλία. Η παραγγελία πίτσας ή οποιαδήποτε άλλη συζήτηση μπορεί να λειτουργήσει σαν γέφυρα επικοινωνίας αρκεί ο καλών να επιμείνει σε αυτή σε περίπτωση που ο χειριστής της κλήσης δεν το καταλάβει με την πρώτη.

 

 

Η ιστορία με την παραγγελία πίτσας ξεκίνησε το 2019 όταν η μικρή κόρη μιας οικογένειας με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας από το Ohio κάλεσε στο 911 ζητώντας πίτσα. Στην αρχή ο αστυνομικός που σήκωσε το τηλέφωνο νόμιζε πως πρόκειται περί λάθους ενημερώνοντας το κορίτσι, όμως αυτό επέμεινε και απάντηση στη διευκρίνιση ζητώντας να βάλουν πεπερόνι στην πίτσα που ήθελε. Έτσι οι αρχές όχι μόνο κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα στο σπίτι της, αλλά να αιφνιδιάσουν και τον δράστη προσεγγίζοντας το σπίτι χωρίς σειρήνες. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved