associated press Μάτι του Sauron αποκαλούν οι υπάλληλοί του τον Mark Zuckerberg και αυτός το βρίσκει συμπαθητικό

Το ότι το βρίσκει συμπαθητικό τον κάνει ακόμα πιο creepy τύπο από ότι νομίζαμε ότι είναι.

Τα παρατσούκλια σε μια εταιρεία είναι μεγαλύτερο κοινό μυστικό κι από το ότι τα email που ελπίζουν να μας βρίσκουν καλά στην πραγματικότητα μας βρίσκουν στο βαθύτερο τέλμα υπαρξιακής κρίσης. Είναι ένας πάρα πολύ χρηστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ συναδέλφων, δίνει μια χιουμοριστική νότα σε βαρετούς διαλόγους για δουλειά και στην τελική δεν φταίμε εμείς που κάποιος συνάδελφος όντως μιλάει σαν στρουμφάκι. 

Στην πολύ μικρή πιθανότητα που δεν σου αρέσουν τα παρατσούκλια στη δουλειά, δεν τα χρησιμοποιείς και τα βρίσκεις ρηχά αστεία, σου έχουμε κακά μαντάτα γιατί κατά 99% έχεις το χειρότερο παρατσούκλι και το χρησιμοποιούν όλοι πίσω από την πλάτη σου. Το μοναδικό που σε σώζει είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα το παρατσούκλι σου, όσο κακό κι αν είναι, δεν φτάνει με τίποτα σε κακία αυτό που έχουν κολλήσει οι υπάλληλοι του Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, στο αφεντικό τους, τον Mark Zuckerberg.

 

 

Είναι γνωστός ως το Μάτι του Sauron και την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο The Tim Ferriss Show. Εύκολα μπορούμε να φανταστούμε γιατί οι υπάλληλοί του διάλεξαν το σύμβολο που έδωσε ο J.R.R Tolkien στον Dark Lord. Το περίφημο μάτι όχι μόνο έβλεπε τα πάντα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η ψυχή του Dark Lord που σαν στόχο είχε την πλήρη επικράτηση στη Μέση Γη. 

Εσύ θα άντεχες να σε μισεί όλος ο κόσμος;

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί ο ισχυρός άντρας του Facebook εκλαμβάνει την ενσάρκωσή του ως το απόλυτο κακό που τα βλέπει όλα ως φιλοφρόνηση. Γιατί αυτό ακριβώς δήλωσε ότι πιστεύει, ότι τον αποκαλούν έτσι επειδή τον αγαπάνε. Ίσως ο Mark να είναι όντως κάποιο άψυχο cyborg όπως τον ήθελε η φήμη που ακολούθησε την περίφημη κατάθεσή του στην επιτροπή του Κογκρέσου. Με ολύμπια ηρεμία και παλμούς που φλέρταραν με μονοψήφιο νούμερο έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο πόσο ψυχρός υπολογιστικός τύπος είναι, και αν είναι η ενσάρκωση του απόλυτου κακού, τότε μπορεί να το κρύψει πάρα πολύ καλά. 

 

 

Στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτό το Metaverse στο οποίο κάποια στιγμή θα μετακομίσουμε όλοι εικονικά. Ξεκίνησε κάπως καθησυχαστικά εξηγώντας πως η ζωή μας σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας δεν έχει τίποτα το δυστοπικό. Συνέχισε αναλύοντας όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής μας που θα αποκτήσουν ένα τρισδιάστατο και σχεδόν «χειροπιαστό» χαρακτήρα, κάτι που τελικά θα διευκολύνει τη ζωής μας με έναν επαναστατικό τρόπο παρόμοιο με αυτόν που την άλλαξε και το ίντερνετ όταν αυτό πρωτομπήκε στην καθημερινότητά μας.

Αν είχαμε δει αυτές τις εξηγήσεις χωρίς το κομμάτι που λέει ότι χαίρεται που τον φωνάζουν Μάτι του Sauron στο γραφείο, θα τον πιστέυαμε, αλλά τώρα έχουμε μια κάποια αντικειμενική δυσκολία. Αν τον έλεγαν Mumra ή Skeletor λιγότερο δυστοπικό θα μας φαινόταν ό,τι ετοιμάζει ο Mark Zuckerberg.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved