Ο γνωστός ηθοποιός του Matrix απαγορεύτηκε στην Κίνα για πάντα.

Κάποια κράτη είναι πραγματικά αυστηρά με τα πιστεύω τους και τους νόμους τους. Ένα από αυτά είναι και η Κίνα που μόλις απαγόρευσε όλες τις ταινίες του Keanu Reeves από το ίντερνετ και όχι μόνο. Εδώ μιλάμε για μία τεραστίων διαστάσεων παράνοια που συμβαίνει αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Οι κινέζοι πολίτες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να δουν καμία από τις πολλές και λατρεμένες ταινίες του Keanu Reeves, όπως τα Matrix και τα John Wick, ενώ οι εγχώριες μηχανές αναζήτησης δεν επιστρέφουν πλέον κανένα αποτέλεσμα για το όνομά του. Όσον αφορά την Κίνα, ο Keanu Reeves δεν υπάρχει πλέον.

Ο Keanu Reeves έχει στο γκαράζ του την πιο τρελή συλλογή από μηχανές

Είναι λες και τον κατάπιε η γη. Ο Keanu Reeves πέθανε για όλους τους κατοίκους της Κίνας και όλο αυτό για έναν εντελώς ανόητο λόγο τον οποίο φυσικά η κυβέρνηση της Κίνας βρήκε πολύ σοβαρό. (Γελάμε πραγματικά!).

 

 
 

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει με ειδικό του ρεπορτάζ το Reuters, οι κινεζικές αρχές διέγραψαν κάθε στοιχείο της ύπαρξης του αστέρα του Hollywood από τους servers όλων των ιστοσελίδων και των υπηρεσιών της χώρας. Για παράδειγμα, η Tencent και η iQiyi αφαίρεσαν πάνω από 19 ταινίες του Keanu από τις streaming υπηρεσίες τους, ενώ κάθε δοκιμή αναζήτησης του ονόματός του είτε στα αγγλικά είτε στην κινεζική γλώσσα δεν επιστρέφει αποτελέσματα.

Κάτι τέτοιο φυσικά μας επιστρέφει πίσω στον Μεσαίωνα, όπου όλα ήταν απαγορευμένα και όλα έμοιαζαν να είναι μία άσχημη εκδοχή του κακού. Το κυνήγι μαγισσών έχει ήδη ξεκινήσει σε όλους τους τομείς πλέον.

 

 
 

Ο λόγος που η κυβέρνηση της χώρας προέβη σε αυτή τη κίνηση έχει να κάνει με μια συναυλία που διοργάνωσε το Tibet House US, στην οποία συμμετείχε ψηφιακά ο Keanu στις 3 Μαρτίου. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιουργήθηκε κατόπιν αιτήματος του Δαλάι Λάμα με στόχο τη διατήρηση των αρχαίων παραδόσεων της φιλοσοφίας, της επιστήμης του νου, της τέχνης και του πολιτισμού του Θιβέτ. Βέβαια, είναι σαφές ότι οι αρχές της Κίνας δε συμπαθούν ιδιαίτερα τον οργανισμό και οποιονδήποτε επιλέγει να συνδεθεί μαζί του.

Όλα γίνονται φυσικά για το Θιβέτ και τους πολέμους που έχει κάνει εκεί η Κίνα. Είναι μία περιοχή ευαίσθητη και η λογοκρισία δίνει και παίρνει από την Κινεζική κυβέρνηση. Εμείς απλά παρακολουθούμε με ανοιχτό το στόμα. Που θα πάει όλο αυτό;

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved