Μετά από τον καβγά που είχε με γνωστή social media πλατφόρμα ο «Mr. Tesla» ετοιμάζεται να γίνει νέος Zuckerberg.

Μάλλον πως ο μεγιστάνας της Tesla θέλει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα προς τον τομέα των social media.

Ο Elon Musk φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως έγραψε σε ένα tweet.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά σίγουρα εμείς τα περιμένουμε όλα από τον μάστορα της ιντερνετικής ίντριγκας. Τόσα και τόσα έχει κάνει, δεν νομίζουμε να κάνει πίσω σε αυτό.

O ηγέτης της Τσετσενίας προσφέρθηκε να προπονήσει τον Elon Musk στη μονομαχία του με τον Πούτιν

«Δεδομένου ότι το Twitter χρησιμεύει ως ο de facto δημόσιος χώρος, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία», έγραψε ο Elon Musk, προσθέτοντας «Τι πρέπει να γίνει;».

 

 
 

Εδώ βλέπουμε έναν Elon Musk αρκετά αποφασισμένο να την πει στο Twitter. Από την άλλη όμως όλη μέρα δεν κάνει κι άλλη δουλειά αυτός ο άνθρωπος.

Να θυμίσουμε ότι η συμφωνία του 2018 με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαιτεί από τον Elon Musk να λαμβάνει προέγκριση από άλλα στελέχη της Tesla πριν δημοσιεύσει tweets για την εταιρεία.

Σιγά όμως να μην τον σταμάταγε αυτό. Ο άνθρωπος απλά δεν κρατιέται. Ότι έχει να πει θα το πει ό,τι και να γίνει. Τίποτα δεν τον αποτρέπει ώστε να μην πει την άποψη του.

 

 
 

Τον Νοέμβριο, ο Elon Musk ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter εάν έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων έλαβε κλήτευση από την SEC επειδή η ερώτηση της δημοσκόπησης προκάλεσε πώληση μετοχών — την οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος χαρακτήρισε «παρενόχληση».

Εάν προχωρήσει στη δημιουργία μιας δικής του πλατφόρμας, το όνομα του Elon Musk θα συμπεριληφθεί σε μια λίστα δημοσίων προσώπων και εταιρειών τεχνολογίας που εγκαταλείπουν τα καθιερωμένα δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες, συχνά υπερασπιζόμενοι την «ελευθερία του λόγου».

Για να σε δούμε Elon, θα το κάνεις και αυτό;

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved