Η άγνωστη ιστορία πίσω από το πιο μυστήριο τραγούδι του Batman

Πώς ο Kurt Cobain ηχογράφησε το «Something in the Way».

Μέσα στην καινούρια ταινία του Batman σίγουρα όλοι μας έχουμε παρατηρήσει ίσως το πιο όμορφο κομμάτι του soundtrack. Φυσικά ο λόγος γίνεται για το Something in the Way των Nirvana.

Πώς όμως φτιάχτηκε αυτό το κομμάτι από τον εμπνευστή του Kurt Cobain των διάσημων Nirvana; Η ιστορία πίσω από αυτό το καταπληκτικό τραγούδι είναι αληθινή και σοκάρει.

Από μικρός ο Kurt Cobain είχε συνήθειο να επισκέπτεται μία συγκεκριμένη γέφυρα στην μικρή πόλη του Aberdeen στην Washington. Η γέφυρα ονομαζόταν Young Street Bridge. Εκεί άραζε μόνος του για ώρες και σκεφτόταν.

 

 
 

Οι φήμες είναι πολλές για το τι γινόταν κάτω από αυτή τη γέφυρα από τους έφηβους της περιοχής. Όλοι εκεί άραζαν. Σίγουρα όμως οι φήμες που ήθελαν τον Kurt να είναι άστεγος και να κοιμάται κάτω από τη γέφυρα δεν είναι αληθινές. Υπήρξε άστεγος πολλές φορές στην εφηβεία του μιας και το έσκαγε από το σπίτι συχνά, τον φιλοξενούσαν όμως φίλοι στα σπίτια τους. Ποτέ δεν κοιμήθηκε κάτω από κάποια γέφυρα και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι Nirvana, δηλαδή τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

 
 
 

Πολλά όμως από τα στοιχεία του κομματιού είναι εμπνευσμένα από τη γέφυρα. Ο στίχος It’s OK to eat fish cause they don’t have any feelings είναι εμπνευσμένος από το ποτάμι της γέφυρας μιας και πολλές φορές ο Kurt ψάρευε εκεί όταν ήταν έφηβος.

Όπως λέει όμως η Courtney Love, η γυναίκα του Kurt και διάσημη frontwoman των Hole, "ο ίδιος γνώριζε πως ο στίχος αυτός δεν ισχύει, άλλωστε αγαπούσε απεριόριστα τις χελώνες και όλα τα ζώα, ήταν ένας τρόπος να βρει την αγάπη, μέσα από την άρνηση και την ειρωνία".

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας αυτού του απίστευτου τραγουδιού που ακούγεται στη νέα ταινία του Batman είναι ο τρόπος που ηχογραφήθηκε.

Μέσα στο στούντιο με τον τρομερό παραγωγό Butch Vig να έχει φτάσει στο αμήν και να μην ξέρει πώς να ηχογραφήσουν το κομμάτι σωστά, του ήρθε η ιδέα να το κάνει λίγο πιο αυθόρμητα.

Εκεί που ο Kurt άραζε στον καναπέ έξω από το στούντιο και το έπαιζε πολύ σιγανά, ξαφνικά είχε έμπνευση ο Butch Vig και του είπε να μην το κουνήσει από εκεί και να συνεχίσει να παίζει.

Έπιασε μερικά μικρόφωνα κι άρχισε να τον ηχογραφεί. Κι αυτό ήταν. Ίσως ένα από τα πιο όμορφα και ανατριχιαστικά κομμάτια στην σύγχρονη ιστορία της μουσικής είχε φτιαχτεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved