Pexels Με αυτή την τιμή στη βενζίνη καλύτερα να πουλήσουμε τα αυτοκίνητα

Σκέφτηκαμε 6 εναλλακτικές για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια.

Αν σας φάνηκε ακριβή η βενζίνη, σας έχουμε μία μικρή έκπληξη. Από σήμερα και για όσο κρατήσει αυτή η κατάσταση, θα υπάρξουν πρατήρια εκεί έξω που η βενζίνη θα φτάσει μέχρι και τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Κοινώς, θα πληρώνεις μία μετακίνηση όσο ένα πιτόγυρο – που το λες και τραγικό δηλαδή. Ας είμαστε όμως πραγματιστές. Η κατάσταση όχι μόνο δεν πρόκειται να φτιάξει αλλά θα γίνει χειρότερη. Εμείς μέχρι τότε ωστόσο τι κάνουμε; Κουβαλάμε μαζί μας μπιτόνια λες και παίζουμε σε ταινία Mad Max;

Δηλαδή ας τα βάλουμε λίγο κάτω. Δεν φτάνει που έχουμε ήδη μία τραγική κατάσταση με τον πόλεμο -και ό,τι φέρνει μαζί του- έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μία γενικότερη ακρίβεια στην Ελλάδα που ξεκινάει από τα βασικά είδη και φτάνει μέχρι την βενζίνη. Και δεν λέμε τώρα πως η κατάσταση εκεί έξω σε βοηθάει στο να μην πάρεις αμάξι. Υπάρχουν περιοχές που δεν αγγίζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς -βλέπε Αθηνών/Λαμίας- αλλά και για όσες αγγίζουν τα πράγματα με τον κορωνοϊό δεν κάνουν την κατάσταση καλύτερη. Οπότε τι ακριβώς θα κάνουμε; Γιατί στην καθημερινότητα η φάση δεν βγαίνει.

 

 

Θα πάρουμε ποδήλατα;

Καλή ευκαιρία για άσκηση, αλλά για να φτάσουμε μερικοί στη δουλειά θα πρέπει να ξεκινήσουμε το προηγούμενο βράδυ. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και με τα ποδήλατα να βγούμε οι Αθηναίοι στην Εθνική Οδό, θα βρούμε τρόπους και για να τρακάρουμε και για να οδηγήσουμε στη ΛΕΑ. Μόνο εμείς.

Θα κάνουμε ρεφενέ;

Εκεί την βλέπουμε να πηγαίνει τη δουλειά. Σήμερα ο ένας, αύριο ο άλλος. Ταρίφα από τα σπίτια, όσοι είναι κοντά δηλαδή και να του πληρώνεις την βενζίνη. Έτσι και αλλιώς όπως είναι η κατάσταση στους δρόμους, θα κάνουμε πάνω από ώρα για να φτάσουμε.

Θα φωνάζουμε γερανό;

«Ναι καλησπέρα έχω μείνει μπορείτε να με πάτε συνεργείο;». Φόρτωσέ το στο γερανό, διάλεξε και συνεργείο που είναι κοντά στη δουλειά και καλή διαδρομή.

 

 

Θα βγαλουμε άδεια ταξί;

Εντάξει ρε παιδιά, άμα είναι να πηγαίνουμε πάνω κάτω και να πληρώνουμε την κάθε διαδρομή χρυσάφι, ας πάρουμε και ένα συνάδελφο να το έχουμε μισό-μισό να βγάζουμε και τίποτα.

Θα μετακομίσουμε;

Υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν αυτή την στιγμή 250 και 300 ευρώ σε βενζίνη επειδή οδηγούν από την άλλη άκρη. Ας δώσουν κάτι παραπάνω τουλάχιστον να πάνε να μείνουν κοντά στη δουλειά. Δεν βγαίνει παιδιά, δεν βγαίνει με τίποτα.

Θα μετοικήσουμε στη Μέση Ανατολή

Καθόλου ευχάριστο να σε κυνηγάει ο ISIS, αλλά τουλάχιστον εκεί έχει 5 λεπτά το λίτρο. Άστους μετά να σε κυνηγάνε όσο θέλουν.

Σε κάθε περίπτωση  καλό το χιούμορ, αλλά είναι και τα πορτοφόλια μας που υποφέρουν. Και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, βλέπουμε τους Έλληνες να γίνονται αμέσως πιο φτωχοί, με το εισόδημα να μειώνεται αισθητά. Και βλέπουμε. Μπορεί μέχρι αύριο να έχουν έρθει οι ακρίδες ή να έχει γίνει το νερό αίμα…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved