Νέες κινηματογραφικές λέξεις που οφείλονται στους masters του σινεμά.

Κάποιοι σκηνοθέτες έχουν αφήσει για πάντα το στίγμα τους στις οθόνες μας αλλά τελικά και στην αισθητική μας. Είναι τόσο σημαντικοί αυτοί οι καλλιτέχνες που έχουν πλέον εφευρεθεί νέοι όροι και λέξεις που φέρουν το όνομα τους.

Το Oxford English Dictionary ανακοίνωσε πάνω από 100 λέξεις που έχουν να κάνουν με τον κινηματογράφο, για τους σκηνοθέτες Quentin Tarantino, David Lynch, Stanley Kubrick και αρκετές ακόμα.

 

 
 

Ποιος θα το περίμενε όλο αυτό; Σίγουρα πρέπει να συμφωνήσουμε πως ίσως κάτι τέτοιο να ήταν αναγκαίο να γίνει, έτσι ώστε να τιμηθούν αυτοί οι μεγάλοι δημιουργοί.

Δες παρακάτω για να δεις ποιες είναι αυτές οι λέξεις και οι επεξηγήσεις τους από το λεξικό:

Tarantinoesque: χαρακτηρίζεται από γραφική και στυλιζαρισμένη βία, μη γραμμικές ιστορίες, κινηματογραφικές αναφορές, σατιρικά θέματα και έντονο διάλογο

Lynchian: αντιπαραθέτουν σουρεαλιστικά ή απαίσια στοιχεία με κοσμικά, καθημερινά περιβάλλοντα και κάνουν τη χρήση συναρπαστικών οπτικών εικόνων για να τονίσουν μια ονειρική ποιότητα μυστηρίου ή απειλής.

 

 
 

Kubrickian: σχολαστική τελειομανία, γνώση των τεχνικών πτυχών της δημιουργίας ταινιών και ατμοσφαιρικό οπτικό στυλ σε ταινίες που έχουν γίνει κλασικές.

 

 

Not in Kansas anymore: σε ένα περίεργο ή άγνωστο μέρος ή κατάσταση. βιώνοντας μια νέα εμπειρία. (Παρμένη ατάκα από την ταινία Wizard Of Oz).

Sword-and-sandal: ένα είδος ταινίας που χαρακτηρίζεται από ένα σκηνικό στον αρχαίο κόσμο, που συχνά περιλαμβάνει χαρακτήρες από τη Βίβλο ή την κλασική ιστορία και τον μύθο.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved