Mad Max: Tο σενάριο του Fury Road είχε γραφτεί για τον Mel Gibson

Όλοι υποκλιθήκαμε στην υποκριτική προσέγγιση που επιφύλαξε ο Tom Hardy στον Max, όμως οι κινήσεις του μαρτυρούν τις ρίζες του ρόλου.

Όταν βγήκε στις αίθουσες το sequel του Mad Max, Fury Road, η ταυτότητα του αντιήρωα που υποδύθηκε ο Tom Hardy δεν έγινε εξαρχής αντιληπτός από το κοινό. Το ότι ήταν ο ίδιος Max που είδαμε και στις πρώτες ταινίες πριν από 30+ χρόνια το μάθαμε χάρη σε μια λεπτομέρεια που ανακάλυψαν οι φανατικοί του franchise και τώρα μαθαίνουμε ότι η σύνδεση ήταν ακόμα πιο βαθιά. 

 

 

Σύμφωνα με το βιβλίο του Kyle Buchanan, “Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road” υπήρχε ένας πολύ σημαντικός λόγος που ο Tom Hardy ήταν τόσο λιγομίλητος στην ταινία. Το σενάριο γράφτηκε με τον Mel Gibson στο μυαλό και έπρεπε να ληφθεί υπόψη το πέρασμα των ετών από πάνω του. Με τους συντρόφους του απόντες και τη δυστοπία να εξαπλώνεται στο περιβάλλον, ο Max έπρεπε να χάσει και τα τελευταία ψήγματα ανθρώπινης υπόστασης που του είχαν απομείνει. Ο Max έπρεπε να εμφανίζεται έχοντας πλήρη απώλεια των λογικών του, όπως θα ένιωθε οποιοσδήποτε που έχει μείνει τόσο καιρό μόνος του στην έρημο.

 

 

Στο βιβλίο αναφέρεται πως όταν γράφτηκε το πρώτο σενάριο του Fury Road δεν πίστευαν ότι η ταινία θα γυριζόταν σε τόσο μεγάλη χρονική απόσταση από τις υπόλοιπες ταινίας του franchise και ήταν σίγουροι πως ο Mel Gibson θα έπαιζε για ακόμα μια φορά τον Max. Όταν τελικά η ταινία πήρε το πράσινο φως, το 2015 ο Gibson ήταν αρκετά μεγάλος για Max και σίγουρα πολύ μεγαλύτερος από όσο τον ήθελε το σενάριο.

Για τους παραγωγούς του Fury Road δεν υπήρξε κανένα δίλημμα ή σκέψη για αναπροσαρμογή του σεναρίου. Απλά ζήτησαν από τον Tom Hardy να υποδυθεί τον Max όπως θα το έκανε ο Mel Gibson κάποια χρόνια νωρίτερα και το έκανε πάρα πολύ καλά. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved