Η ιστορία του barista των Starbucks έκανε μια νεαρή γυναίκα να αισθάνεται ασφαλής και έναν ολόκληρο κόσμο, καλύτερο από ότι ήταν.

Από τις δυσκολίες και τα δύσβατα μονοπάτια ορισμένες φορές ξεπηδούν «διαμάντια» ή  αναδεικνύονται ήρωες. Δεν έχει σημασία αν έκαναν κάτι μεγάλο, η κίνηση και μόνο ορισμένες φορές αρκεί για να εμπνεύσει ή να προκαλέσει θαυμασμό. Στις μυστήριες εποχές που ζούμε άλλωστε όπου η παρενόχληση και οι απρεπείς συμπεριφορές τρομοκρατούν τους ανυπεράσπιστους, σκηνές όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάστημα Starbucks του Τέξας, αρκούν για να σου απαλύνουν την ψυχή.

Δεν χρειάστηκε καν να το βγάλει ο ίδιος ήρωας στα social media, αλλά το θύμα παρενόχλησης το οποίο από εδώ και πέρα θα αισθάνεται καλύτερα βλέποντας ότι υπάρχει καλοσύνη γύρω της.

 

 

Πώς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο χωρίς να κάνεις θόρυβο

Όπως προκύπτει από την ιστορία, μια νεαρή κοπέλα πήγε στο συγκεκριμένο μαγαζί για να πιεί τον καφέ της όταν ένας άγνωστος την πλησίασε επιχειρώντας να της πιάσει κουβέντα. Το «αντρίκελο» -δεν είναι άντρας ένας τέτοιος τύπος- όμως βλέποντας πως η νεαρή δεν ανταποκρίνεται άρχισε να επιμένει και να την παρενοχλεί με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά κάτι που προκάλεσε την προσοχή σε όλους όσοι βρίσκονταν στο μαγαζί. Ένας από αυτούς που είδαν και σιχάθηκαν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά ήταν και ο barista, ο οποίος χωρίς να κάνει σκηνή βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να της πει να μην ανησυχεί και αν χρειάζεται βοήθεια να το πει. Πώς το έκανε;

Πήρε ένα ποτήρι με ζεστή σοκολάτα, το πήγε στο τραπέζι λέγοντας στην κοπέλα πως είναι κερασμένο από το μαγαζί και πάνω έγραψε το εξής μήνυμα:

«Είσαι εντάξει; Θες να επέμβουμε; Αν θες βοήθεια απλώς βγάλε το καπάκι του ποτηριού». 

 

star

 

Τελικώς δεν χρειάστηκε η επέμβαση των εργαζόμενων του μαγαζιού καθώς η νεαρή κοπέλα ήλεγχε την κατάσταση, ωστόσο η συγκεκριμένη ιστορία συγκίνησε τόσο πολύ την οικογένειά της που πόσταραν τη φωτογραφία με το ποτήρι, δηλώνοντας:

«Πόσο ευγνώμων είμαι για τους ανθρώπους που προσέχουν τους άλλους».

Σε μυστήριους καιρούς που ζούμε, τέτοιες ενέργειες κάνουν καλό στην ψυχή μας, κυρίως γιατί βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν νοιάζονται να γίνουν ήρωες, αλλά να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Ακόμα και αν τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν, όπως ο ήρωας των Starbucks από το Corpus Christi του Texas.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved