Peaky Blinders: Σύμφωνα με τον Cillian Murphy η 6η και τελευταία σεζόν θα είναι και η καλύτερη

Μιλώντας στο Variety, ο Thomas Shelby, εξομολογήθηκε ένα χρέος που έχει να πληρώσει η τελευταία σεζόν της δημοφιλούς σειράς, κάτι που θα την κάνει την πλούσια και πιο βαθιά όλων.

Η δημοφιλής και βραβευμένος Ιρλανδός ηθοποιός έχει παίξει καθοριστικό ρόλο (pun intended) στην καθιέρωση των Peaky Blinders ως μία από τις πιο επιδραστικές σειρές της τελευταίας δεκαετίας. Μόνο η επιρροή που άσκησε η συμμορία από το Birmingham στο ντύσιμο και στο grooming ημών των ανδρών, και μάλλον θα συνεχίσει να ασκεί, αρκεί. 

Όμως ο Cillian Murphy δεν είναι μόνο πρωταγωνιστής στη σειρά. Ήδη από την 5η σεζόν έχει αναμιχθεί και στη δουλειά πίσω από τις κάμερες και πλέον ανήκει στην ομάδα των παραγωγών των Peaky Blinders και η σειρά δεν είναι μόνο ένας ρόλος, αλλά και πνευματικό του παιδί.

Με αφορμή την πρεμιέρα της 6ης, και δυστυχώς τελευταίας σεζόν, μίλησε στο Variety για την αρχή του τέλους της πορείας του πιο σημαντικού ρόλου της καριέρας του, αλλά και τι έχουμε να περιμένουμε από αυτή. Πρώτα απ’ολα μίλησε για τον πρόωρο χαμό της Helen McCrory, πιο γνωστή σε εμάς ως θεία Polly.

 

 

H McCrory ήταν κάτι παραπάνω από μέλος του cast της σειράς και γι’αυτό η 6η σεζόν θα είναι κατά κάποιο τρόπο αφιερωμένη στη μνήμη της. Ο Cillian Murphy ως πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός έχει ένα παραπάνω κίνητρο για ένα πραγματικά εντυπωσιακό αντίο της σειράς για τα εκατομμύρια των τηλεθεατών της. 

Ακόμα και χωρίς την ανάγκη για μια αφιέρωση στη μνήμη της Helen McCrory, η χρονική συγκυρία που συμπίπτει με το τέλος των Peaky Blinders υπόσχεται καταιγιστική δράση. Μην ξεχνάμε πως στην τελευταία σεζόν έχουμε το τέλος της Ποτοαπαγόρευσης και το πρελούδιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Άλλωστε η σφυρηλάτηση του δεσμού των Peaky Blinders έγινε στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τώρα ο κύκλος κλείνει. Αυτό ανάγκασε τον δημιουργό της σειράς να διαβάσει περισσότερα για την ιστορία της εποχής εκείνης και να βρει πρωτότυπες σεναριακές ιδέες για τη σειρά, χωρίς όμως να στερούνται ιστορικής ακρίβειας. Κάπως έτσι βρέθηκε ο Thomas Shelby στο νησί Michelon, μια κτήση της Γαλλίας πολύ κοντά στις Καναδικές ακτές που λειτούργησε σαν ορμητήριο των λαθρεμπόρων αλκοόλ, μιας και εκεί δεν ίσχυε η Ποτοαπαγόρευση.   

 

 

Και μπορεί η τελευταία σεζόν των Peaky Blinders να μην έχει κάνει ακόμα πρεμιέρα, ωστόσο ο Cillian Murphy κάνει ήδη τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα. Είναι ήδη γνωστό ότι θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία Oppenheimer του Christopher Nolan με θέμα την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Ο Murphy είπε πως είπε ναι στην πρόταση του Nolan πριν καν του πει τον τίτλο της ταινίας και τη βασική της πλοκή, μιας και τον γνωρίζει επαγγελματικά από 2003 και τον εμπιστεύεται τυφλά. Τώρα ο Murphy μόλις μας άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη και ανέβασε πολύ περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών μας για το φινάλε, για να δούμε τι θα δούμε. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved