Πληρωμένες διακοπές είναι το καλύτερο ευχαριστώ μιας εταιρείας στους υπαλλήλους της

Δείξτο το αφεντικό σου στο pizza party της επόμενης Παρασκευής.

Το πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε μέσα στην πανδημία μόνο η καρδούλα μας το ξέρει. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο ίδιος ο κορονοϊός δεν ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν όσοι βρίσκονται στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Οι αναστολές, η τηλεργασία και η κοινωνική ζωή σε παύση είχαν όλα μαζί ένα πολύ μεγάλο τίμημα στον ψυχισμό μας και ακόμα δεν ξέρουμε καλά-καλά τις μακροπρόθεσμες συνέπειες όλης αυτή της στρεσογόνου κατάστασης. 

Μια εταιρεία στην Ουαλία μοιάζει να το έχει καταλάβει αυτό και ήδη πήρε ένα μέτρο προς την κατάσταση της αποφόρτισης. Η Yolk Recruitment είναι μια εταιρεία που βρίσκει προσωπικό για άλλες εταιρείες, κάτι που μάλλον της δίνει την πολυτέλεια να ξέρει από πρώτο χέρι τις ανάγκες των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοί της βρέθηκαν σε καθεστώς τηλεργασίας και τώρα ήρθε η ώρα για να τους ευχαριστήσει για όλη τη δουλειά που έκαναν σε αντίξοες συνθήκες.

 

 

Κάθε ένας από τους 55 υπαλλήλους της εταιρείας θα λάβει ένα all inclusive πακέτο διακοπών στην Τενερίφη με το συνολικό κόστος για την εταιρεία να φτάνει τις 100.000 λίρες. Όμως το ευχαριστώ δεν είναι μόνο γιατί οι υπάλληλοι εργάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες, η Yolk Recruitment δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, τα χρόνια της πανδημίας ήταν τα πιο κερδοφόρα και το δώρο των διακοπών είναι ένα μέρος αυτών των κερδών που επιστρέφει σε αυτούς που έκαναν αυτά τα χρόνια κερδοφόρα. Αυτή η ιστορία εκτός από happy end για τους τυχερούς υπαλλήλους της, έχει και μερικά διδάγματα για εμάς.

 

 

Είναι πλέον προφανές, ακόμα και στο πιο στρυφνό αφεντικό ότι η τηλεργασία και το χαλαρό ωράριο είναι κλειδιά για την αύξησης της παραγωγικότητας των εργαζομένων γραφείου. Ήδη τα πετυχημένα πειράματα της 4ήμερης εργάσιμης εβδομάδας, το ευέλικτο ωράριο για τους γονείς, το remote working και άλλοι τέτοι πειραματισμοί δείχνουν το τέλος του παραδοσιακού 9-5 στο γραφείο.

Αν μια εταιρεία μπορεί να δίνει πληρωμένες διακοπές στους υπαλλήλους της, τότε η περαιτέρω επέκταση στην ευελιξία των εργασιακών συνθηκών. Τώρα αν μας μοιράσουν κι από ένα τετραήμερο σε κάποιο νησί των Κυκλάδων δεν πούμε όχι. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved