Και τι κάνεις όταν η κοπέλα σου δεν σε αφήνει να φας τηγανητές πατάτες;

Ένας συντάκτης μοιράζεται το πρόσφατο μαρτύριο που περνάει στη σχέση του.

Νέα μόδα κι αυτή στη σχέση μου. Δεν είναι κάτι όμως που μπορώ να το αφήσω να περάσει απαρατήρητο έτσι; Εδώ μιλάμε για την υπέρτατη χαρά, την τηγανητή πατάτα. Τι ακριβώς έγινε; Μα είναι πολύ απλό. Η κοπέλα μου τον τελευταίο καιρό δεν με αφήνει να παραγγέλνω στην ταβέρνα τηγανιτές πατάτες γιατί πολύ απλά εκείνη δεν θέλει να τρώει.

Και ρωτάω, δεν είναι άδικο για μένα αυτό; Γιατί πρέπει να τσακώνομαι συνέχεια μαζί της μόνο κι μόνο επειδή διεκδικώ το δικαίωμα μου στην τηγανητή πατάτα;

 

 
 

Η τηγανιτή πατάτα είναι το απάγκιο του κάθε ταλαιπωρημένου άντρα εκεί έξω και δεν πρέπει κανείς να του στερεί το δικαίωμα του να απολαύσει μία ή και δύο μερίδες σε μία ταβέρνα. Άλλωστε ποιο το νόημα να πας σε ταβέρνα και να μην φας τηγανιτές πατάτες;

Όταν έρχεται εκείνη η μαγική στιγμή στο τέλος της μέρας που πηγαίνεις επιτέλους στην αγαπημένη σου ταβέρνα, έτοιμος να τα δώσεις όλα για όλα για λίγο γεύση, κάπου εκεί μπαίνει ο ψυχαναγκασμός της με το καλό σώμα και την καλή διατροφή και σου τα καταστρέφει όλα.

Ανοίγεις το μενού και το μόνο που θέλεις για αρχή να παραγγείλεις είναι μία σωστή μερίδα τηγανιτές πατάτες. Έτσι γιατί αλλιώς δεν θα πάει καλά το όλο πράγμα. Και κάπου εκεί έρχεται η ιερόσυλη κοπέλα σου να σου κάνει κήρυγμα για το πως αυτή δεν θέλει να τρώει τηγανιτά και πως δεν την προσέχεις επειδή ξέρεις πολύ καλά πως αν τις δει μπροστά της θα φάει κι αυτή.

 

 
 

Άντε τώρα εσύ να βγάλεις άκρη εδώ...Δεν έχεις πολλές επιλογές όμως. Ο δρόμος έχει δύο κατευθύνσεις, είτε δεν θα παραγγείλεις τελικά τηγανιτές πατάτες είτε θα τσακωθείς μαζί της μέχρις εσχάτων, τόσο πολύ που μπορεί τελικά να σου χαλάσει τη βραδιά.

Τι πρέπει να κάνεις; Ξέρει κάποιος να μου πει; Άπειρες φορές έχουμε πλακωθεί μόνο γι' αυτόν τον λόγο. Εσύ να της λες πως δεν είναι ακριβώς δικό σου πρόβλημα που εκείνη δεν θέλει να τρώει τηγανιτές πατάτες λόγω ψυχαναγκασμού. Κι εσύ τι φταις; Αν δεν θέλει εκείνη να τρώει τηγανιτές πατάτες, γιατί εσύ να μην μπορείς να φας; Είναι απόλυτα φασιστικό κάτι τέτοιο.

 

 

Της στέρησες εσύ κάποιο από τα δικά της δικαιώματα; Όχι. Σου ζήτησε να μην καπνίζεις μέσα στο σπίτι, το έκανες, το σεβάστηκες, παρόλο που στο μπαλκόνι κάθε φορά γίνεσαι χιονάνθρωπος από το κρύο, εκείνη γιατί δεν μπορεί να σεβαστεί τον πόθο σου για ένα πιάτο τηγανιτές πατάτες;

Δεν είναι πως της είπες να φάτε στο σπίτι τηγανιτές πατάτες. Μία φορά πήγατε στη ταβέρνα. Δεν μπορεί να σου στερήσει το αναφαίρετο δικαίωμα σου στην τηγανιτή πατάτα.

Κι αν κάθε φορά πρέπει να υπερασπιστείς αυτό το δικαίωμα τότε καλά κάνεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved