Στην Ολλανδία δεν πάνε καλά καθόλου μου φαίνεται…

Εκεί στην Ολλανδία μάλλον το έχουν χάσει λίγο. Μόλις μάθαμε πως αποσυναρμολόγησαν μία ολόκληρη γέφυρα μόνο και μόνο για να περάσει το γιοτ του Jeff Bezos.

Ο πρώην CEO της Amazon και ο δεύτερος πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη, Jeff Bezos, ζήτησε να κατεδαφιστεί εν μέρει η εμβληματική γέφυρα του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

 

 

Ποιος άλλος θα μπορούσε να ζητήσει κάτι τέτοιο; Ο άνθρωπος το έχει χάσει εντελώς. Κι όμως οι αρχές δέχτηκαν, αφού φυσικά τους πλήρωσε αδρά για τις υπηρεσίες του.

Ο λόγος; Το κόστους μισού δις δολαρίων γιοτ του είναι τόσο μεγάλο που δεν χωράει να περάσει από την γέφυρα Kongingshaven ή "Da Hef" όπως είναι γνωστή στους ντόπιους, επομένως θα πρέπει να ξεμονταριστεί ένα μέρος της για να περάσει από κάτω.

 

 

Και οι αθεόφοβοι μπήκαν στη διαδικασία να το κάνουν μόνο και μόνο για το χρήμα. Για τι άλλο άλλωστε; Σίγουρα δεν το έκαναν από την καλή τους την καρδιά για τον κολλητό τους τον Jeff.

Το τοπικό μέσο Rjinmond αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε υποσχεθεί το 2017 όταν και ανακαινίστηκε η γέφυρα "Da Hef" πως δε θα αποσυναρμολογηθεί ξανά και τώρα για τις...παράξενες ανάγκες του δισεκατομμυριούχου, αθετείται αυτή η υπόσχεση.

Το χρήμα μπορεί να σπάσει όσες υποσχέσεις θέλετε, αρκεί να είναι πολύ και στην περίπτωση του Jeff Bezos μάλλον είναι.

Μάλιστα τα ναυπηγεία OceanCo που ευθύνονται για το υποκατασκευή γιοτ του Bezos πρότειναν στο δημοτικό συμβούλιο του Ρότερνταμ να αποσυναρμολογηθεί η γέφυρα με δικά τους έξοδα.

 

 
 

Το γιοτ του Bezos, θα είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο με μήκος 127 μέτρα, όταν θα παραδοθεί στα χέρια του, σύμφωνα με πληροφορίες του Boat International.

Όσον αφορά την ιστορία της γέφυρας αυτή κατασκευάστηκε το 1927 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της πόλης του Ρότερνταμ και του λιμανιού της. Τον Μάιο του 1940 βομβαρδίστηκε και υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Πλέον αποτελεί ένα μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και περιλαμβάνεται στα εθνικά μνημεία της Ολλανδίας από το 2000.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved