Simpsons: Πώς καταφέρνουν και προβλέπουν το μέλλον

Επειδή οι πολλές επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, παύουν να είναι συμπτώσεις. 

Μια σειρά από γεγονότα ξεκίνησαν ως χαριτωμένες συμπτώσεις, οκ η ελληνική οικονομική κρίση δεν ήταν μία από αυτές, με αποκορύφωμα όλων την «πρόβλεψη» σε άκυρη στιγμή ότι ο Donald Trump θα εκλεγόταν κάποια Πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια φάση που δεν είχε καν εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για κάθοδο στην πολιτική. Όμως μια ακόμα «πρόβλεψη» των Simpsons έγινε αντιληπτή την περασμένη εβδομάδα, κάτι που ανακίνησε εκ νέου την έρευνα για το πώς ακριβώς το πετυχαίνουν αυτό. 

Πρόκειται για μία σκηνή από το μακρινό 2007 με τον Tom Hanks σε ρόλο εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκο να λέει ότι του ανέθεσαν να παρουσιάσει αυτός το έργο του προέδρου μιας και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού. Δεν ξέρουμε αν αυτή ήταν η έμπνευση που είχε το επιτελείο του Joe Biden ή τους ξέφυγε μια διαβολική σύμπτωση, αλλά αυτό ακριβώς έκαναν. 

 

 

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση Biden συμπλήρωσε ένα έτος στην εξουσία και σκέφτηκε πως ο καλύτερος αφηγητής για ένα τηλεοπτικό spot που θα έκανε έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας δεν θα θα μπορούσε να είναι άλλος εκτός από τον Tom Hanks. Κι άλλη σύμπτωση ή μήπως υπάρχει κάποιος σκοτεινός μηχανισμός προβλέψεων;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει, αλλά δεν περιλαμβάνει κάποια ομάδα σκοτεινών τύπων που διαφεντεύουν τις τύχες μας και κάπου-κάπου μας δίνουν ένα glitch από το μέλλον. Η εξήγηση είναι πολύ απλή και ιδιοφυής, πάνω από 15 απόφοιτοι του Harvard έχουν δουλέψει ως σεναριογράφοι των Simpsons και αυτό τους δίνει σίγουρα μια καλή ματιά για όσα μελλούμενα έρχονται. 

 

 

Για παράδειγμα ο Al Jean, ένας από τους παλιότερους σεναριογράφους της σειράς έχει τελειώσει το μαθηματικό με έπαινο, το ίδιο και ο Stewart Burns πριν πάει για μεταπτυχιακό στο Berkeley. O David X. Cohen έχει τελειώσει με έπαινο το φυσικό του Harvard και στη συνέχεια πήγε κι αυτός στο Berkeley για μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική.

Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ μιας και υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοιες σπουδές στις θετικές επιστήμες που φτάνουν ακόμα και στους διδακτορικούς τίτλους σπουδών από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως του Jeff Westbrook που έχει διδακτορικό στην πληροφορική από το Princeton. 

 

 

Είναι προφανές ότι με τέτοια συγκέντρωση βιογραφικών στην ομάδα των σεναριογράφων, το δύσκολο θα ήταν να μην μπορούσαν να προβλέψουν το μέλλον. Όλα αυτά τα λαμπρά μυαλά μαζί, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να στελεχώσουν τη σύγκλητο ενός δικού τους πανεπιστημίου, μπόρεσαν να δουν έγκαιρα, από τις πολιτικές φιλοδοξίες του Donald Trump και τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, μέχρι την επιθυμία του Richard Branson.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved