The Office: Έτσι γυρίστηκε το καλύτερο intro της σειράς

Για ακόμα μία φορά ο Michael Scott δεν είχε ιδέα του τι έκανε.

Οι εναρκτήριες σκηνές του The Office, cold starts για όσους τις ψάχνουν στο YouTube, έχουν μια ειδική θέση στο πάνθεον των χρυσών στιγμών της επικότερης σειράς εργασιακών συνθηκών. Σπάνια κολλάνε με την πλοκή του επεισοδίου που ακολουθεί και αυτό τις κάνει ακόμα πιο σουρεαλιστικές και σπαρταριστές. 

Ένα από τα διασημότερα cold starts ήταν το Parkour του πρώτου επεισοδίου της 6ης σεζόν και είχαμε την ευκαιρία να το θυμηθούμε σε ένα viral meme για το πως θα μας βρήκε η Πρωτοχρονιά του 2022. Με αυτή την αφορμή αναλύθηκε το παρασκήνιο της σκηνής στο podcast Office Ladies από τις ηθοποιούς που υποδύθηκαν τις Pam και Angela.

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες, όταν πήραν το σενάριο στα χέρια τους το μόνο που έγραφε ήταν ένα λιτό κι απέριττο «Οι Michael, Dwight και Andy κάνουν parkour στους χώρους των γραφείων». Τότε απευθύνθηκαν στον Paul Lieberstein, σκηνοθέτη και σεναριογράφο του επεισοδίου, και ζήτησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς τους δεν είχε καμία ιδέα από parkour και δεν υπήρχε κανενός είδους πρόβα ή χορογραφία. Η οδηγία ήταν πολύ απλή και περιεκτική, «Απλά κάντε μπάχαλο το γραφείου με κωλοτούμπες» και φυσικά πριν από κάθε φιγούρα να φωνάζουν “Parkour!” σαν υπογράμμιση της φιγούρας και του χάους που σκόπευαν να προκαλέσουν.   

 

 

Με μοναδική εξαίρεση το τελευταίο ακροβατικό όπου βλέπουμε τον Andy να πηδάει μέσα σε ένα άδειο κιβώτιο ψυγείου, σε κανένα άλλο άλμα δεν έπαιξε κάποιος κασκαντέρ. Όλα τα υπόλοιπα άλματα έγιναν από τους ηθοποιούς, και μάλιστα επειδή δεν είχαν καμία ιδέα του τι ακριβώς κάνουν, όταν πήδηξαν πάνω από τα αυτοκίνητα προκάλεσαν βουλιάγματα και χαρακιές στα καπό των αυτοκινήτων και χρειάστηκε να πάνε σε φαναρτζή.

Μέχρι τώρα λατρεύαμε τη σκηνή “Parkour” κυρίως για την ιαχή που προηγούνταν πριν από κάθε άλμα του Michael Scott και περιέγραφε ιδανικά το πώς μπήκαμε στο αβέβαιο και αμήχανο 2022, τώρα που μάθαμε ότι όντως δεν είχε ιδέα του τι έκανε, μόλις έγινε η πιο αγαπημένη μας σκηνή από ολόκληρο το The Office.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232098