Ο Ricky Gervais αποκαλύπτει τη σχέση του με το αλκοόλ

Είναι ένα από τα στοιχεία του After Life που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Η τρίτη και τελευταία σεζόν του After Life είναι εδώ και λίγες ημέρες στον «αέρα» του Netflix και σε πολλά σημεια ανακεφαλαιώνει πράγματα και καταστάσεις που είδαμε στις δύο πρώτες σεζόν. Κεντρικό πρόσωπο παραμένει ο Tony, τον οποίο υποδύεται ο χαρισματικός Ricky Gervais. Ο Tony προσπαθεί να διαχειριστεί το πένθος του από την απώλεια της συζύγου του και να ξαναβρεί το χαμένο νόημα της ζωής. 

Η πάλη απέναντι στο πένθος και τη μοναξιά περιλαμβάνει αρκετές φορές το αλκοόλ ως καταφύγιο για τον Tony και αυτό είναι δεν είναι κάτι εντελώς ξένο στον Gervais. Για τη σύνδεση αυτή μίλησε στο Joe και αφηγήθηκε τη δική του σχέση με το αλκοόλ.

 

 

Ο Ricky Gervais είναι νηφάλιος τα 18 τελευταία χρόνια και κάθε μέρα δίνει και από μία μάχη με τον εαυτό του για να συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι. Δεν είναι λίγες οι φορές που νοσταλγεί ένα ποτήρι κρασί και την ευδαιμονία που θα μπορούσε να του προσφέρει, όμως εκείνη τη στιγμή θυμάται ότι μόνο καλή δεν θα είναι η εξέλιξη αυτή.

Αν κάποτε το αλκοόλ κατάφερε να σου καταστρέψει τη ζωή μπορεί να το ξανακάνει, άσχετα από το αν νομίζεις ότι έφτασες σε ένα σημείο που μπορείς να το ελέγξεις. Μέσα από το After Life o Gervais ήθελε να δείξει την κακή επιρροή που έχει το αλκοόλ στο μυαλό. 

 

 

Ο Tony ξεκινάει να πίνει επειδή νοσταλγεί τη γυναίκα του και θυμάται όταν έπιναν μαζί και αυτός ήταν ο τρόπος τους για να μην παραταθεί η νύχτα τους. Τώρα πίνει μόνος του γιατί θέλει η νύχτα του να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα, να μη νιώθει τίποτα. 

Το αλκοόλ έχει δεχτεί αρκετή ρομαντικοποίηση μέσα από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και ο Gervais ήθελε να το αποφύγει αυτό. Μπορεί για κάποιους η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ να συνδέεται μόνο με ένα άσχημο hangover το επόμενο πρωί και το μεθεπόμενο να τους βρίσκει και πάλι στους συνήθεις ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά για όσους υποφέρουν από αλκοολισμό δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Μέσα από το δράμα του Tony, ο Gervais θέλει να δείξει ότι το αλκοόλ δεν λύνει κανένα πρόβλημα, μόνο μεγαλώνει τα ήδη υπάρχοντα και δημιουργεί καινούργια. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved