Το λάθος που έκανε ο Tim Burton στο Batman Returns επαναλαμβάνεται στη νέα ταινία με τον Robert Pattinson.

Το νέο merch που αποκαλύφθηκε πριν από την κυκλοφορία του νέου The Batman έχει τονίσει το πρόβλημα που μοιράζεται η επανεκκίνηση του Dark Knight του Matt Reeves με το Batman Returns του Tim Burton.

Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα;

Οι ταινίες του Batman συνδέονται για την ακαταλληλότητά τους για το νεότερο κοινό, από το σχεδιασμό μέχρι την απουσία θετικής αφηγηματικής αιτιολόγησης: πώς μπορείτε να πλασάρετε μια ταινία με έναν γκροτέσκο πιγκουίνο που φτύνει πράσινη χολή ή έναν υπερβίαιο τύπο με μαύρη κάπα που παλεύει με τους δαίμονές του και τη θλίψη του, στα παιδιά;

 

batman2

 

Τι έχει δείξει η ιστορία μέχρι σήμερα;

Τόσο το The Batman όσο και το Batman Returns δεν δημιουργήθηκαν για νεανικό κοινό από τους αντίστοιχους κινηματογραφιστές τους, αλλά συνοδεύονται από την πρόκληση να προσελκύσουν ένα ευρύτερο δημογραφικό στοιχείο χάρη στην αναγνώριση της επωνυμίας της ταινίας.

 

 

Ο Batman, αν και μια γοτθική, μακάβρια ιστορία μιας κυριολεκτικής προσωποποίησης του φόβου και της εκδίκησης, έχει έναν στρατό θαυμαστών σε ένα φάσμα δημογραφικών στοιχείων, επομένως υπάρχει μια ενσωματωμένη πρόκληση στην προσπάθεια να πουλήσει τον εαυτό του σε πιο θετικά περιβάλλοντα. Η απάντηση για κάθε στούντιο με έστω και μισή ιδέα για το πως να βγάλει χρήματα είναι να αγνοήσει τα ζητήματα με το περιεχόμενο και να αναζητήσει ευκαιρίες εμπορίας, που, για το Batman Returns του Tim Burton, σήμανε καταστροφή.

Γιατί δεν άρεσε στα McDonalds το όλο ζήτημα;

Δυστυχώς, το σκοτεινό όραμα του Burton για το Batman Returns οδήγησε σε προβλήματα για τους συνεργάτες της επωνυμίας, όπως τα McDonald's, των οποίων τα Happy Meals ήταν γεμάτα παιχνίδια βασισμένα σε εφιαλτικούς χαρακτήρες από έναν τρομακτικό, στριμμένο κόσμο. Ήταν το όραμα του Burton που τελικά απέτρεψε τη Warner Bros να τον ξαναφωνάξουν, κι αυτό γιατί έχασε λεφτά. Αυτό οδήγησε σε μια μεγάλη στροφή στη δημιουργική προσέγγιση της Warner Bros και στην ελαφρότητα του Batman Forever με τον Joel Schumacher στη θέση του Burton.

 

 
 

Αλλά η αποκάλυψη των παιδικών κοστουμιών του Batman υποδηλώνει ότι η WB έχει αμβλύνει τις ανησυχίες τους σχετικά με τις κατάλληλες ευκαιρίες για τους συνεργάτες της επωνυμίας. Σε τελική ανάλυση, αν αφήνετε τα παιδιά να ντύνονται ως ο πιο σκοτεινός, πιο βάναυσος Batman του Pattinson για διασκεδαστικό cosplay και παιχνίδι ρόλων, πιθανότατα δεν υπάρχουν πλέον οι ίδιες ανησυχίες σχετικά με την αναστάτωση των γονέων ή των θρησκευτικών ομάδων που ενέπνευσε το Batman Returns.

Ναι ο κόσμος αλλάζει.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved