Αστυνομικοί κυνηγούσαν ένα Snorlax στο Pokémon GO και βρήκαν τον μπελά τους.

Μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο αλλά όμως και οι αστυνομικοί έχουν κολλήματα με τα Pokémon. Τρελό; Κι όμως αληθινό.

Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο αστυνομικούς και την όρεξή τους για Pokémon Go ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Τι έγινε λοιπόν θα αναρωτιέστε;

Σίγουρα η ιστορία θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από κάποιο βιβλίο τρολ. Κι όμως όλα έγιναν όπως θα τα διαβάσετε.

 

 
 

Όπως μεταδίδουν κάποιες σελίδες, με πηγές τα εν λόγω δικαστικά έγγραφα, δύο αστυνομικοί του Λος Άντζελες απολύθηκαν επειδή έπαιζαν Pokémon Go εν ώρα καθήκοντος και μάλιστα την ώρα που διαδραματίζονταν μια ληστεία σε ένα τοπικό εμπορικό κέντρο.

Αυτό κι αν είναι πραγματικά απίστευτο έτσι; Δεν έφτανε που έπαιζαν εν ώρα υπηρεσίας, γινόταν ταυτόχρονα και ληστεία. Απίστευτο πραγματικά.

 

 

Το συμβάν έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2017, όπως αναφέρει το δικαστήριο και οι πρώην αστυνομικοί ονόματι Lousi Lozano και Eric Mitchell ήταν σε περιπολία, όταν άρχισαν να δέχονται κλήσεις από τη γύρω περιοχή για να ανταποκριθούν και να κατευθυνθούν στο σημείο της ληστείας. Οι δυο τους αγνόησαν επιδεικτικά το κάλεσμα για να πάνε στην ληστεία λέγοντας δυο φορές μάλιστα "όχι" στις απανωτές κλήσεις ασυρμάτου που έλαβαν.

 

 
 

Εμείς ήδη έχουμε αρχίσει να φαντασιωνόμαστε τη σκηνή σαν σκηνή από κάποια ταινία του Apatow.

Όπως ανακάλυψε το δικαστήριο ακούγοντας τις ηχογραφήσεις των ασυρμάτων οι δύο αστυνομικοί "εσκεμμένα απέτυχαν να απαντήσουν στην κλήση και επιχείρησαν να αποκρύψουν το γεγονός λέγοντας είναι σε άλλο σημείο από αυτό που πραγματικά βρίσκονταν". Και σα να μην έφτανε αυτό αφότου ο Lozano ακούγεται να λέει "Παράτα το", λίγο αργότερα ακούγεται ο συνάδελφός του να λέει ότι "ένα Snorlax μόλις εμφανίστηκε στην 46η οδό και Leimert".

Είναι πραγματικά για να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια.

Κυριολεκτικά πέντε λεπτά αφότου εσκεμμένα δεν απάντησαν στο κάλεσμα του διοικητή της περιπόλου τους, πήγαν να κυνηγήσουν ένα Snorlax, με τον ένα εξ αυτών να προτείνει εναλλακτική διαδρομή για να φτάσουν νωρίτερα στο...Pokémon.

Το σύστημα καταγραφής που φέρουν οι αστυνομικοί αποκαλύπτει πως για τα επόμενα 20 λεπτά δε συζητούσαν τίποτα άλλο εκτός από Pokemon. Σε άλλο σημείο ακούγονται να λένε πως "πετάχτηκε ένα Togetic" λίγο αφότου μάλλον είχαν πιάσει το Snorlax για το οποίο αγνόησαν το καθήκον τους.

Έπιασαν και το Togetic και επέστρεψαν σε ένα κοντινό φαστφουντάδικο για να ολοκληρώσουν εκεί τη βάρδιά τους. Τελικά έκαναν και ψευδείς δηλώσεις ότι δεν έπαιζαν Pokémon GO εν ώρα καθήκοντος, ισχυριζόμενοι ότι "απλώς είχαν μια συζήτηση για το παιχνίδι".

 

 

Αυτοί οι αστυνομικοί σίγουρα πρέπει να είναι βγαλμένοι από κάποια ταινία του Χόλυγουντ.

Κατηγορήθηκαν για διάφορα παραπτώματα εν ώρα καθήκοντος και απολύθηκαν εν τέλει, ενώ στην προσπάθειά τους να ασκήσουν έφεση, κατέθεσαν ότι "δε γνώριζαν πως οι συνομιλίες τους καταγράφονται και πως τα λεγόμενά τους θα έπρεπε να θεωρηθούν ιδιωτικά" και επομένως να προστατευθούν. Λίγες μέρες πριν στις 7 Ιανουαρίου το δικαστήριο αρνήθηκε την έφεση.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved