Το Google Maps πρόδωσε Ιταλό μαφιόζο που κρυβόταν για 20 χρόνια

Αν το Google Maps μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από το Ψυχικό, γιατί να μην μπορεί να βρει και κρυμμένους μαφιόζους;

Ο Gioacchino Gammino έκανε μια «πλούσια» καριέρα στην Cosa Nostra μέσα από την οικογένεια Stidda. Μπαινόβγαινε στις φυλακές από 1984 και μεταξύ άλλων έχει καταδικαστεί για φόνο, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εμπόριο ναρκωτικών. 

Το 2002 απέδρασε από τις φυλακές Rebibbia της Ρώμης ενώ έκτιε την ισόβια ποινή του με μια κυριολεκτικά κινηματογραφική απόδραση, μιας και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι όντως γινόντουσαν γυρίσματα στον χώρο των φυλακών. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν για πάντα, μέχρι πριν από λίγες μέρες.

 

 

Ήταν τέτοια η σιγή ασυρμάτου που είχε να μιλήσει στην οικογένειά του στη Σικελία για πάνω από 10 χρόνια και πλέον ζούσε σε ένα προάστιο της Μαδρίτης. Είχε παντρευτεί κανά και ζούσε με νέα ταυτότητα. Όπως ήταν λογικό ξαφνιάστηκε με την εμφάνιση των Ισπανών αστυνομικών όταν τον συνέλαβαν αποκαλώντας τον με το πραγματικό του όνομα. 

Στην ερώτησή του για το πώς διάολο τον ανακάλυψαν από τη στιγμή που δεν ήξερε κανείς το πού βρίσκεται για να τον προδώσει, οι αστυνομικοί ήταν αφοπλιστικοί, τον αναγνώρισαν τυχαία από το Google Street View έξω από το μανάβικο που διατηρούσε μαζί με τη νέα του γυναίκα. 

Οι ιταλικές αρχές είχαν πάντα την υποψία ότι ο Gammino ζούσε στην πόλη Galapagar της Ισπανίας και χτένιζαν το Street View του Google Maps μήπως τον πετύχουν τυχαία. Τον είδαν μπροστά από το μανάβικο που είχε ανοίξει με το νέο του όνομα, το  El Huerto de Manu, και τότε ανακάλυψαν την πλαστή του ταυτότητα. 

 

 

Παρά το ότι δεν είναι υψηλής ευκρίνειας οι φωτογραφίες, συν το ότι έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια από την τελευταία φωτογραφία του που είχαν στη διάθεσή τους οι αρχές, η αναγνώριση κατέστη δυνατή χάρη σε μια ουλή που έχει ο Gammino στο πηγούνι, ενθύμιο παλιότερης πάλης με μαχαίρι.  

Αυτή τη στιγμή ο Gioacchino Gammino βρίσκεται υπό κράτηση στην Ισπανία και περιμένει την έκδοσή του στην Ιταλία προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ισόβιας ποινής του. Ίσως τελικά εκείνα τα προγράμματα αναγνώρισης προσώπου να μην είναι και τόσο μελλοντική τεχνολογία και ο Μεγάλος Αδερφός να έχει το μάτι του ήδη από πάνω μας, Brave New World.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved