Ο Ralph Macchio μισεί ακόμα το Karate Kid III και προτιμά το Cobra Kai

Είναι περήφανος που το Cobra Kai δεν πέφτει στην παγίδα της νοσταλγίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Daniel LaRusso επιτίθεται στο τρίτο μέρος του Karate Kid. Για τον ίδιο το Karate Kid III δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα φτωχό σεναριακά remake του πρώτου Karate Kid του 1984. Ωστόσο ακριβώς επειδή ήταν τόσο κακό πρόσέφερε μια καταπληκτική ευκαιρία, την ιδέα για το Cobra Kai.

 

 

Μιλώντας στο Hollywood Reporter εξήγησε ότι το Cobra Kai ήταν αυτό που χρειαζόταν το Karate Kid για να αποκατασταθεί η φήμη του και να συνεχίσει τον μύθο του στις νεότερες γενιές. Όσο για το ποιο είναι το πιο δυνατό χαρτί του Cobra Kai σύμφωνα με τον Macchio; σίγουρα ο αναβαπτισμένος Thomas Ian Griffith ως Terry Silver, ο πιο κακός στην ιστορία των κακών και ο πιο σαδιστής από όλους που εκανε το μεγάλο comeback στην 4η σεζόν της σειράς.

 

 

Είναι απορίας άξιο και ακόμα δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για μια ιστορία από τα 80s και με δεδομένου του πόσο αρπαχτή θεωρεί το Karate Kid III, το Cobra Kai ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Το τέλος που επεφύλαξε στον LaRusso δεν μπόρεσε να οδηγήσει σε μια ανάπτυξη χαρακτήρων και έτσι κατέληξε να επαναλαμβάνει τον εαυτό του.  

Αναγκαστικά το Cobra Kai χάραξε διαφορετικό δρόμο και στην 4η σεζόν ειδικά έκανε το ανέλπιστο. Πήρε τον Terry Silver και τον έφερε στο προσκήνιο σαν πρωταγωνιστή, κάτι όχι πολύ σύνηθες όταν μιλάμε για τον villain της υπόθεσης. Η επιστροφή από μόνη της δεν θα έλεγε κάτι αν δεν έδινε πολλαπλά επίπεδα κακίας στον Silver, και φυσικά την ακόμα πιο περίπλοκη σχέση με τον Daniel. 

 

 

Αυτό είναι ένα στοιχείο που βοήθησε και τον ίδιο τον Daniel να εξελιχθεί ως χαρακτήρας και να ενηλικιωθεί, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Παίρνοντας από τη θέση του μαθητή στη θέση του δασκάλου, κατάφερε να περάσει στοιχεία του αρχικού χαρακτήρα σε νέους ρόλους. Με δεδομένη την ηλικία του franchise και το τουλάχιστον αμφιλεγόμενο Karate Kid III, είναι εντυπωσιακό το πώς βγήκε κάτι τόσο ενδιαφέρον 36 χρόνια μετά την πρεμιέρα.

Για την ακρίβεια, η πρεμιέρα της  4ης σεζόν του Cobra Kai δεν το βρήκε μόνο στην κορυφή του top 10 του Netflix, αλλά το έκανε εκθρονίζοντας το πολύ επιτυχημένο Don’t Look Up με τους Leonardo DiCaprio και Jennifer Lawrence.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved