Η σκηνή που πέφτουν στο κενό δεν έχει CGI. Δες πως γυρίστηκε.

O κινηματογράφος παλιότερα ήταν μία τέχνη που δεν είχε πολλά ειδικά εφέ. Πλέον στις μέρες μας τα ειδικά εφέ δίνουν και παίρνουν στις ταινίες, έτσι οι σκηνοθέτες κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους, οι παραγωγές πληρώνουν πιο λίγα χρήματα και οι ηθοποιοί δεν κινδυνεύουν. Το Matrix Resurrections όμως έχει μία σκηνή όπου ο Keanu Reeves πέφτει στο κενό μαζί με την Trinity και για να γυριστεί όλο αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε ένα ειδικό εφέ.

 

 

Όσο απίστευτο και να σου φαίνεται είναι αλήθεια.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές του The Matrix: Resurrections πράγματι γυρίστηκε με τους Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss να πηδούν στο κενό από έναν ουρανοξύστη. Αυτό πλέον το λένε όλοι και μάλιστα το βλέπουμε και στο βίντεο που έχουν δώσει στη δημοσιότητα. Είναι πραγματικά μία πολύ επικίνδυνη και δύσκολη σκηνή.

 

Ο "Neo" είχε υποσχεθεί άλλωστε σε συνεντεύξεις του πως "δεν υπάρχουν CGI" σε αυτό το άλμα θανάτου και πράγματι την τήρησε.

Όπως θα δείτε το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό με το βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter να έχει γίνει viral. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές λένε πως χρειάστηκε να πηδήξουν από τον ουρανοξύστη του Σαν Φρανσίσκο πάνω από 20 φορές ούτως ώστε να τραβήξουν τα κατάλληλα πλάνα. Οπότε όχι μόνο μία φορά αλλά 20 και βάλε! Αυτό είναι πραγματικός κινηματογράφος.

Ο κινηματογραφιστής της ταινίας Danielle Massaccesi μιλώντας στο /Film αποκάλυψε πόσο δύσκολο ήταν να γυρίσουν αυτή τη σκηνή από τη στιγμή που η Lana Wachowski ήθελε τα πάντα να δείχνουν αληθινά.

 

 
 

Η σκηνή απαιτούσε να γυριστεί σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και με ιδανικές καιρικές συνθήκες για να πετύχουν το σωστό φωτισμό και έτσι είχαν ένα πολύ στενό χρονικό περιθώριο. Φυσικά έπρεπε και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των δύο αστέρων του Matrix 4 καθώς ήταν δεμένοι με ειδικά σχοινιά για τις ανάγκες αυτού του stunt.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved