Ναι είναι επίσημο, το λένε τα ταμεία που έχουν σπάσει.

Το Spider-Man: No Way Home έχει ήδη ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office, και έγινε η πρώτη ταινία της πανδημίας COVID-19 που το κατάφερε.

Τι κατάφερε το Spiderman: No Way Home

Το CNN αναφέρει ότι είναι η πρώτη κυκλοφορία στους κινηματογράφους μετά το Star Wars: The Rise of Skywalker του 2019 που σπάει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ένα οικονομικό επίτευγμα που πέτυχε σε μόλις 12 ημέρες. Μόνο το Avengers: Endgame και το Avengers: Infinity War είχαν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια γρηγορότερα σε 5 και 11 ημέρες, αντίστοιχα.

 

 

Γιατί έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία;

Το No Way Home, στο οποίο πρωταγωνιστούν το πραγματικό ζευγάρι Tom Holland και Zendaya ως Peter Parker και MJ, είχε ήδη κάνει το ντεμπούτο του με ένα ρεκόρ βορειοαμερικανικών box office με $260 εκατομμύρια - το δεύτερο μεγαλύτερο εγχώριο άνοιγμα όλων των εποχών και το καλύτερο όλων των εποχών για τον μήνα Δεκέμβριο.

 

 
 

Γιατί είναι τόσο αυστηρός ο Martin Scorsese;

Αν και υπερθετικά επικερδείς, τα λεγόμενα franchises υπερηρώων όπως το Spider-Man και το Avengers έχουν επικριθεί από ορισμένους σκηνοθέτες για έλλειψη ουσίας. Ο Martin Scorsese έκανε πάταγο το 2019 όταν παρομοίασε τις ταινίες Marvel/DC με «θεματικά πάρκα» και όχι με «κινηματογράφο».

Τι είπε ο σκηνοθέτης του Dune;

Πιο πρόσφατα, ο σκηνοθέτης του Dune, Denis Villeneuve είπε για τις ταινίες της Marvel πως καταστρέφουν τον κινηματογράφο και κάνουν ένα διαρκές «cut and paste», ενώ ο σκηνοθέτης των Blade Runner και Alien, Ridley Scott, είπε ευθέως ότι οι ταινίες με υπερήρωες είναι «βαρετές σαν σκατά». Σκληρά λόγια σίγουρα…

 

 
 

Τι απάντησε ο Tom Holland;

Ο Holland απάντησε συγκεκριμένα στα σχόλια του Scorsese σε μια νέα συνέντευξη στο Hollywood Reporter.

«Μπορείτε να ρωτήσετε τον [Martin] Scorsese «Θα θέλατε να κάνετε μια ταινία της Marvel;» Αλλά δεν ξέρει πώς είναι γιατί δεν έχει κάνει ποτέ μια», είπε ο Holland.

«Έχω κάνει ταινίες της Marvel και έχω κάνει επίσης ταινίες που έχουν συζητηθεί στον κόσμο των Όσκαρ, και η μόνη διαφορά, πραγματικά, είναι ότι η μία είναι πολύ πιο ακριβή από την άλλη.

 

 

«Αλλά ο τρόπος που αναλύω τον χαρακτήρα, ο τρόπος με τον οποίο ο σκηνοθέτης χαράσσει το τόξο της ιστορίας και των χαρακτήρων - είναι το ίδιο, απλά γίνεται σε διαφορετική κλίμακα. Οπότε πιστεύω ότι είναι πραγματική τέχνη» είπε ο Holland.

Και ο πόλεμος για τις μεγαλύτερες εισπράξεις συνεχίζεται…

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved