Στην αρχή νομίζαμε πως ήταν ο Scarface αλλά κάναμε λάθος.

Ο Colin Farrell αποκάλυψε ότι η ερμηνεία του Oswald Cobblepot στο The Batman είναι εμπνευσμένη από τον Fredo Corleone και από τις ταινίες The Godfather. Ο ηθοποιός θα υποδυθεί τον Penguin μαζί με τον Batman του Robert Pattinson, τη Catwoman της Zoë Kravitz και τον Riddler του Paul Dano στην επερχόμενη ταινία σε σκηνοθεσία Matt Reeves. Το The Batman πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Μάρτιο του επόμενου έτους και θα επικεντρωθεί στα πρώτα χρόνια της καριέρας του Bruce Wayne ως ήρωας της DC.

 

 
 

Ποιος είναι ο ρόλος του Πιγκουίνου σε όλο αυτό;

Ο πιγκουίνος έχει συχνά χρησιμεύσει ως ένας από τους πιο γνωστούς εχθρούς του Batman. Γενικά απεικονίζεται ως ένας επιδεικτικός γκάνγκστερ της Gotham City, ο Oswald Cobblepot είναι ένα αφεντικό μεγάλου βεληνεκούς που προέρχεται από μια πλούσια οικογένεια, παρόμοια με τον Bruce Wayne.

 

 

 

Διάφορες επαναλήψεις του Batman έχουν αναφερθεί σε αυτόν τον χαρακτήρα για να τον κάνουν μια πιο κυριολεκτική αναπαράσταση του πουλιού που δεν πετάει (όπως η έκδοση του Danny DeVito στο Batman Returns), αλλά φαίνεται ότι η έκδοση του Farrell θα επικεντρωθεί στα πιο σκληρά, σοφά στοιχεία του του χαρακτήρα για άλλη μια φορά. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Πιγκουίνος του Farrell θα έχει επίσης μερικά νέα πράγματα να μας πει.

 

 
 

Μάθαμε κι άλλες κυκλοφορίες για τον Πιγκουίνο και τον Fred Corleone

Με το The Batman να βγαίνει στους κινηματογράφους σύντομα, περισσότερες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σχετικά με τις διάφορες επιρροές πίσω από αυτό. Μάλιστα, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Empire, ο Farrell αποκάλυψε ότι συνεργάστηκε στενά με τον σκηνοθέτη Reeves για την ανάπτυξη του χαρακτήρα του και άντλησε την έμπνευσή του από τον Fredo Corleone του The Godfather (τον ρόλο του John Cazale). Ο ηθοποιός λέει ότι η σύγκριση παρακολουθείται, αφού και οι δύο χαρακτήρες έχουν ανασφάλειες για τις αντίστοιχες θέσεις τους μέσα στις οικογένειές τους. Ο Farrell διευκρίνισε:

 

 

«O Matt Reeves μου ανέφερε τον Fredo, επειδή ο Fredo είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας μέσα σε μια οικογένεια που είναι γεμάτη από πολύ δυνατούς, πολύ ευφυείς, πολύ ικανούς, πολύ βίαιους άνδρες. Γι' αυτό διαπράττει την πράξη προδοσίας, επειδή είναι αδύναμος, είναι κάπως ραγισμένος και πονάει. Υπάρχει ένα είδος κατάγματος στον πυρήνα του Οz, που τροφοδοτεί την επιθυμία και τη φιλοδοξία του να ανέβει μέσα σε αυτήν την εγκληματική φυλή».

 

 
 

Οι ομοιότητες με τον Godfather

Οι παρατηρήσεις του Farrell καθιστούν απολύτως σαφές ότι οι οικογενειακές σχέσεις του Πιγκουίνου θα παίξουν ρόλο στην απεικόνισή του στο The Batman. Επίσης, η σύνδεση με τον Fredo Corleone υποδηλώνει ότι είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, πρόθυμος να κάνει κινήσεις εξουσίας εναντίον των αγαπημένων του προσώπων σε μια προσπάθεια να κερδίσει σεβασμό. Αυτό δεν μοιάζει με την απεικόνιση του Fredo από τον αείμνηστο Cazale στις δύο πρώτες ταινίες Godfather, ως Fredo (παρόλο που είναι μεγαλύτερος από τον Michael Corleone) συχνά αισθάνεται ότι τον αγνοούν τα αδέρφια του λόγω της αδυναμίας του και της έλλειψης νοημοσύνης. Αυτό οδηγεί στον Fredo να προδώσει την οικογένειά του, κάτι που τελικά οδηγεί στον Michael να διατάξει τον θάνατό του στο The Godfather Part II, ρίχνοντας μια σκιά ενοχής στον Michael που διαρκεί σε όλο το The Godfather Part III.

 

 
 

Τι το πρωτότυπο έχει ο Πιγκουίνος του Farrell;

Το κοινό δεν έχει ξαναδεί μια έκδοση του Oswald Cobblepot σαν αυτή στη μεγάλη οθόνη, αλλά έχει πολλές ομοιότητες με τα χαρακτηριστικά του The Penguin από τα αυθεντικά κόμικς της DC. Τώρα είναι θέμα να δούμε αν ο Φάρελ θα εξερευνήσει όντως τον Πιγκουίνο σε πολλές ταινίες, όπως ο Καζάλε που τελικά είχε να κάνει με τον Φρέντο στην τριλογία του Νονού. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει αυτή τη φρέσκια έκδοση του The Penguin όταν κάνει το ντεμπούτο του The Batman, η οποία μέχρι στιγμής διαμορφώνεται σε μια ανατριχιαστική και συναρπαστική ερμηνεία.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved