The Matrix: Αποκαλύφθηκε ο πράσινος κώδικας και δεν έχει καμία σχέση με ό,τι περίμενες

Τόσα χρόνια νομίζαμε ότι είναι αερολογίες, τελικά ο κώδικας έχει να κάνει με τη μαγειρική.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Matrix: Resurrections έχει ξεκινήσει και επίσημα, με την ταινία να κάνει απόψε την επίσημη πρεμιέρα της στους κινηματογράφους των ΗΠΑ και άπαντες περιμένουν την επιστροφή του Keanu Reeves στο ρόλο που τον έκανε ξακουστό στα πέρατα του κόσμου. 

Οι πρώτες κριτικές διχάζουν αλλά ταυτόχρονα ιντριγκάρουν.

Μαζί με τον Neo ωστόσο και το πώς θα καταφέρει να επιστρέψει στο πρόγραμμα που έχει υποδουλώσει την ανθρωπότητα, αποκαλύφθηκε και ένα μεγάλο παράδοξο που είχαμε καιρό απορία.

 

 

Επιτέλους αποκρυπτογραφήθηκε ο κώδικας

Είναι μεγάλη αλήθεια ότι το Matrix σου δίνει να καταλάβεις ότι είσαι εντός αυτού, όταν εμφανίζεται ο διάσημος πράσινος κώδικας που κανείς ποτέ δεν ξέρει τι σημαίνει. Ή μήπως όχι;

Όπως αποκάλυψε ο production designer των ταινιών, Simon Whiteley, ο κώδικας δεν διαθέτει τυχαία τοποθετημένα γράμματα του κινέζικου αλφάβητου, αλλά είναι εμπνευσμένος από τα ιαπωνικά βιβλία της γυναίκας του.

Και μη νομίζετε ότι τα βιβλία ήταν για καμιά ιστορία σαμουράι ή για πολύπλοκα πληροφοριακά συστήματα, αλλά συνταγές sushi.

 

 

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να αποκωδικοποιήσει τον κώδικα του Matrix, φτάνει βεβαίως να γνωρίζει ιαπωνέζικα. Ποιος να το περίμενε ότι η Lana Wachowski θα μας έδινε ιδέες για φαγητό.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved