Επικύρηξαν τους γιους του El Chapo με 5 εκ. δολάρια για τον καθένα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να δει πίσω από τα σίδερα τους τέσσερις γιους του τελευταίου ναρκοβαρόνου.

Οι Los Chapitos, δηλαδή οι μικροί Chapo και όχι κάποια νέα γεύση για nachos, είναι οι τέσσερις μονάκριβοι γιοι του El Chapo οι οποίοι έχουν γίνει γνωστοί μέσω των social media και του πολυτελούς βίου που προμοτάρουν. Βέβαια οι Αμερικάνοι δεν τους κυνηγούν λόγω των λογαριασμων τους στο Instagram, αν και το αντίστοιχο ΣΔΟΕ θα μπορούσε, αλλά γιατί εκτιμούν ότι είναι επικεφαλής ενός τμήματος του καρτέλ της Sinaloa.

 

 

Αυτή τη στιγμή οι Ivan Archivaldo Guzmán Salazar, Jesús Alfredo Guzmán Salazar, Ovidio Guzmán López και Joaquín Guzmán López, είναι οι πλέον καταζητούμενοι άντρες σε ολόκληρη την επικράτεια του Μεξικού. Μαζί με την ανακοίνωση της γενναιόδωρης αμοιβής, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα αδέρφια θα λογοδοτήσουν στις ομοσπονδιακές αρχές για τον ρόλο τους στο εμπόριο ναρκωτικών.

 

  

Και συνεχίζει: Αν έχετε πληροφορίες για τους Ovidio ή Joaquín Guzmán López καλέστε στο +1-520-335-7315 ή στείλτε e-mail στο GUZMANsons-Tips@ice.dhs.gov. Αν έχετε πληροφορίες για τους  Ivan ή Jesus Guzmán Salazar, καλέστε στο +1-619-540-6912 μέσω WhatsApp, Telegram ή Signal, ή επικοινωνείτε μέσω  Snapchat στο narco_tips.

Οι Los Chapitos δεν είναι οι μοναδικοί υψηλά επικηρυγμένοι από το καρτέλ της Sinaloa. Αμοιβή δίνεται και για τον αδερφό του El Chapo, τον Aureliano Guzmán Loera γνωστό και ως Guano. Επίσης ανέβηκε και η ταρίφα για τον πρώην στενό συνεργάτη του El Chapo, τον Ismael 'El Mayo' Zambada, το κεφάλι του οποίου αξίζει πλέον 15 ολόκληρα εκατομμύρια δολάρια. 

 

 

Αυτή η εξέλιξη φαίνεται πως σηματοδοτεί το τέλος μιας άτυπης περιόδου ειρήνης που έφερε στον πόλεμο κατά τον ναρκωτικών η πανδημία. Ο Πρόεδρος Biden υπέγραψε τις ΠΝΠ με τις οποίες εντείνεται ο πόλεμος κατά των εμπόρων ηρωίνης και μεθαμφεταμινών και ταυτόχρονα ανέβασε τις αμοιβές για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εξάρθρωση του καρτέλ της Sinaloa. 

 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved