Και επιτέλους μάθαμε από πού πήρε το όνομα του.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Quentin Tarantino έχει χτίσει ολόκληρη τη σκηνοθετική του καριέρα πάνω στον κόσμο της βίας του arthouse. Αφού έκανε μερικά από τα μεγαλύτερα καλτ κλασικά της δεκαετίας του 1990, όπως το Reservoir Dogs και το Pulp Fiction, ο Tarantino συνέχισε να παρέχει αναμφισβήτητες αποδείξεις του γεγονότος ότι εξακολουθεί να έχει ό,τι χρειάζεται για να είναι ένας κορυφαίος σκηνοθέτης μέσω σύγχρονων πολύτιμων λίθων όπως το Once Upon a Time in Hollywood.

 

 

Πώς ο Tarantino έγινε αυτό που είναι σήμερα

Η σχέση του Tarantino με το κινηματογραφικό μέσο εκτείνεται πολύ πίσω, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία κατά την οποία έγραφε σενάρια και παρακολούθησε πολλές ταινίες. Αργότερα στη ζωή του, κέρδισε τη φήμη του μεγάλου λάτρη των cinema στη γειτονιά του, ενώ εργαζόταν στο τοπικό video club όπου επιμελήθηκε τις συλλογές και μοίραζε καταπληκτικές προτάσεις σε ανθρώπους – από σκοτεινά B movies μέχρι κλασικές ταινίες.

 

 
 

Από ποιους έχει επηρεαστεί;

Σε όλη του την καριέρα, ο Tarantino υποστήριξε ότι επηρεάστηκε από τα γουέστερν και τις ταινίες τρόμου. Αντλώντας έμπνευση από ανθρώπους όπως ο Sergio Leone και ο Mario Bava, κατάφερε να συνεχίσει την κληρονομιά τους μέσα από τα δικά του έργα. Επίσης, έχει εκφράσει τακτικά τον θαυμασμό του για τους συγχρόνους του όπως ο Paul Thomas Anderson, ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από το magnum opus του Anderson το 2007 There Will Be Blood.

 

 

Γιατί οι τηλεοπτικές σειρές είναι υποτιμημένες;

Κρίνοντας από το άψογο γούστο του στις ταινίες, είναι φυσικό να υποθέσουμε ότι ο Tarantino έχει παρόμοιες επιλογές όταν πρόκειται για τηλεοπτικές εκπομπές. Αν και οι τηλεοπτικές εκπομπές συχνά φαίνονται σε χαμηλότερη θέση σε σύγκριση με ταινίες, αριστουργήματα όπως το The Sopranos και το The Wire έχουν δείξει ότι το τηλεοπτικό μέσο μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο και μπορεί να ξεπεράσει τις αφηγηματικές δυνατότητες του κινηματογράφου.

 

 
 

Από πού πήρε το όνομα του ο Tarantino;

Ο Tarantino πήρε μάλιστα το όνομά του από έναν χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Μπαρτ Ρέινολντς σε ένα παλιό τηλεοπτικό γουέστερν που λέγεται Gunsmoke, μια σειρά που έχει πει ότι αγαπά μαζί με άλλα κλασικά πράγματα όπως το Star Trek και το The Green Hornet. Ωστόσο, η αγαπημένη του εκπομπή όλων των εποχών δεν είναι κάποιο παλιό αμερικανικό τηλεοπτικό κόσμημα ή ακόμη και ένα σύγχρονο έργο του HBO. Στην πραγματικότητα, έχει επικρίνει τις εκπομπές του HBO όπως το True Detective ότι είναι «πραγματικά βαρετό».

 

Αυτή είναι η αγαπημένη του τηλεοπτική σειρά

Ο σκηνοθέτης με την κλίση στην κινηματογραφική βία θεωρεί την cheesy κωμική σειρά How I Met Your Mother ως την αγαπημένη του τηλεοπτική εμπειρία. «Χωρίς υπερβολή, η αγαπημένη μου εκπομπή είναι το How I Met Your Mother», δήλωσε ο Tarantino. «Το παρακολουθώ από το πρώτο επεισόδιο, είναι η μοναδική εκπομπή που παρακολουθώ πάντα».

 

 
 

Sitcom + Tarantino = L.F.E.

Προφανώς, ο Tarantino είναι ένας τεράστιος θαυμαστής του απελπιστικού ρομαντισμού των mainstream sitcoms και τους έχει χαρακτηρίσει «ένοχη απόλαυση». Αυτό το είδος τον έχει συγκινήσει τόσο πολύ που παραδέχτηκε ότι έκλαψε λόγω της συναισθηματικής τους επίδρασης. Φαίνεται ότι η διάχυτη επιρροή των αμερικανικών sitcom δεν λυπάται κανέναν, ακόμη και τον σκηνοθέτη του Pulp Fiction που αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του μελετώντας και υποστηρίζοντας την προώθηση ξένων ταινιών.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved