O Ben Affleck βαρέθηκε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και δεν τον αδικούμε

Οι δεύτεροι ρόλοι έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και εξηγεί το γιατί.

Υπάρχουν ηθοποιοί που στάθηκαν αρκετά τυχεροί ή επιλεκτικοί στην αρχή της καριέρας τους ώστε να καταφέρουν να χτίσουν μια άψογη εικόνα που δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει το ταλέντο και την αξία τους. Από την άλλη υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, πιο άτυχοι που πρέπει να αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν βρέθηκαν εκεί κατα τύχη επειδή του κυνηγάει πάντα η κατάρα μιας κακής ταινίας ή ερμηνείας. 

 

 

Ο Ben Affleck ανήκει σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία, είτε παίζει είτε σκηνοθετεί, πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς την αξία του. Δεν μπορούμε να φανταστούμς πόσο ψυχοφθόρο είναι όλο αυτό, αλλά τουλάχιστον τον έκανε σίγουρα πολύ καλύτερο στη δουλειά του. Το Good Will Hunting, το Argo και το Gone Girl δεν θα υπήρχαν χωρίς αυτή την επιμονή. Ωστόσο ο Ben Affleck μοιάζει να κουράστηκε από την προσπάθεια αυτή και πλέον προτιμά να απολαμβάνει περισσότερο τους ρόλους που αναλαμβάνει. 

Στις τελευταίες ταινίες στις οποίες συμμετέχει έχει αποφύγει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και αυτό δεν είναι επειδή δεν περνάει πλέον η μπογιά του για A-List, είναι μια συνειδητή επιλογή. Πρώτα τον είδαμε στο The Last Duel δίπλα, και λίγο πιο πίσω, από τους Adam Driver, Matt Damon και Jodie Comer. Και μπορεί στο box office να πήγε άπατο, όλοι όμως αποθέωσαν την ερμηνεία του Ben Affleck.

 

 

Παρομοίως και στην επόμενη ταινία στην οποία θα δούμε τον Ben Affleck, στο The Tender Bar θα υποδύεται τον θείο Charlie, μια πατρική φιγούρα δίπλα στον πρωταγωνιστή Tye Sheridan. 

O λόγος που ο Ben Affleck θα συνεχίσει να διαλέγει τέτοιους ρόλους είναι ότι πολύ απλά τους προτιμά και σε συνέντευξή του στο THR εξήγησε το γιατί. Οι πρωταγωνιστικοι ρόλοι έχουν πολύ σκληρό και άκαμπτο καλούπι. Οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες έχουν κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους και τα περιθώρια δημιουργικότητας για έναν ηθοποιό είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Στους δεύτερους ρόλους δεν δίνουν και τόση σημασία και ο Ben Affleck μπορεί να βάζει «ψυχούλα» και να τους φέρνει στα μέτρα του χωρίς να τον ζαλίζουν. 

 

 

Ειρωνικά οι δεύτεροι ρόλοι μπορεί να έχουν λιγότερο χρόνο στην οθόνη, αλλά είναι πιο πολύπλοκοι και πιο ανθρώπινοι. Οι πρωταγωνιστές είναι τέλεια προϊόντα σε βιτρίνες. Αν δεν έχεις να αποδείξεις κάτι και έχεις ξεπεράσει τη φάση της ματαιοδοξίας και της μεγαλύτερης δυνατής αμοιβής, γιατί να κυνηγάς να μπεις πρώτο όνομα στη μαρκίζα;

Φανταζόμαστε ότι είναι πολύ δύσκολο να πεις όχι σε μερικά εκατομμύρια και να δέχεσαι να βάλεις το όνομά σου κάτω από κάποια άλλα, όμως το σκεπτικό του Ben Affleck δείχνει μια σπάνια και ζηλευτή ωριμότητα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved