Η Naomi Harris μιλάει για την #MeToo εμπειρία της.

Η ηθοποιός των ταινιών του James Bond, Naomi Harris, μίλησε για την τρομακτική εμπειρία της #MeToo με έναν πολύ γνωστό ηθοποιό. Η Naomi Harris είναι Αγγλίδα ηθοποιός, περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της ως Eve Moneypenny στο franchise του James Bond.

 

 

H Naomi Harris πρωταγωνίστησε ως Moneypenny, γραμματέας του Bond, σε τρεις ταινίες - Skyfall, Spectre και No Time To Die. H Naomi Harris πρωταγωνίστησε επίσης πρόσφατα ως Shriek στο Venom: Let Their Be Carnage μαζί με τον Woody Harrelson και τον Tom Hardy. Στη συνέχεια πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη δραματική ταινία επιστημονικής φαντασίας, Swan Song, που θα κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2021.

 

 
 

Το κίνημα #MeToo έχει κατακλύσει το Hollywood τα τελευταία χρόνια. Η φράση #MeToo έχει γίνει ένα μέσο για τα άτομα να μοιράζονται τις ιστορίες τους για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση, καθώς και να δείξουν υποστήριξη και αλληλεγγύη σε άλλα θύματα.

 

Το κίνημα #MeToo έχει καταπιαστεί ιδιαίτερα με το Hollywood επειδή είναι γνωστό ότι η κινηματογραφική βιομηχανία είναι αχαλίνωτη με τη σεξουαλική κακοποίηση. Από τον Harvey Weinstein μέχρι τον James Franco, οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στο Hollywood είναι πολύ συχνές. Ωστόσο, ενώ ορισμένα πράγματα στο Hollywood έχουν αλλάξει από το κίνημα #MeToo και μετά, άλλα παραμένουν δυστυχώς αμετάβλητα.

 

 
 

Σε μια συνέντευξη στην Daily Mail, η Naomi Harris μίλησε για τη δική της εμπειρία #MeToo που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας audition.

 

Τι ακριβώς έγινε όμως;

Θυμήθηκε ότι της επιτέθηκαν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης από έναν ηθοποιό τον οποίο περιέγραψε ως «τεράστιο αστέρι». Ο άνδρας φέρεται να έβαλε το χέρι του στη φούστα της κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Ωστόσο, το πιο αποτρόπαιο είναι ότι το είδαν τα στελέχη του στούντιο παραγωγής, που παρακολουθούσαν σιωπηλά και δεν είπαν τίποτα. Δείτε παρακάτω τη δήλωσή της:

 

 
 

Αυτό που ήταν τόσο σοκαριστικό ήταν ότι ο διευθυντής κάστινγκ ήταν εκεί και ο διευθυντής παραγωγής, και φυσικά κανείς δεν είπε τίποτα γιατί ήταν –είναι– ένα τόσο τεράστιο αστέρι ο συγκεκριμένος ηθοποιός που μου επιτέθηκε. Αυτό ήταν το μοναδικό μου περιστατικό #MeToo, νιώθω την υποχρέωση να το μοιραστώ.

Τώρα τα πράγματα έχουν σίγουρα αλλάξει: Τα περιστατικά μειώνονται αλλά οι συμπεριφορές αυτές ακόμη υπάρχουν.

Η Naomi Harris επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει το όνομα του ηθοποιού που της επιτέθηκε, αλλά το γεγονός ότι τα κατάφερε να το μαρτυρήσει παρόλο που ήταν μεγάλος σταρ είναι πολύ καλό. Η ιστορία απεικονίζει το πρόβλημα με τα άτομα να αποκτούν εξουσία στο Hollywood και να χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να είναι καταχραστές και σεξουαλικά τέρατα.

 

 
 

Το Hollywood είναι ένα μέρος που τρομάζει τις γυναίκες

Ο Quentin Tarantino αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι γνώριζαν τις συμπεριφορές του Weinstein σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν έλεγαν τίποτα για να διατηρήσουν τις εργασιακές σχέσεις. Φαίνεται ότι τα υπολείμματα αυτής της συμπεριφοράς εξακολουθούν να υπάρχουν στο Hollywood, καθώς τα άτομα της παραγωγής έκλεισαν σοκαριστικά τα μάτια στην επίθεση της Naomi Harris όταν συνέβη ακριβώς μπροστά τους.

 

 

Η Naomi Harris, φυσικά, επέδειξε μεγάλη γενναιότητα βρίσκοντας το θάρρος να πει την ιστορία της και τώρα είναι καθήκον όσων έχουν δει τις συμπεριφορές του θύτη της να μιλήσουν και να διασφαλίσουν ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος σταρ είναι κάποιος, κάθε θύτης πρέπει να προσαχθεί στη δικαιοσύνη.

Η ιστορία της ηθοποιού του James Bond απεικονίζει την ανάγκη του Hollywood να περιθωριοποιήσει  όλους τους ανθρώπους που δεν σέβονται τις γυναίκες και να αποδείξει ότι η δύναμη και η θέση κάποιου δεν τους δίνουν τη δυνατότητα να λεηλατήσουν τους άλλους.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved