Κι όμως κάτι πολύ κακό έγινε στα γυρίσματα της ταινίας.

Περίεργα και τρομερά πράγματα μπορεί να συμβούν στα πλατό ταινιών, από ζώα που περιπλανώνται σε ένα πλάνο μέχρι ακροβατικά που πηγαίνουν φρικτά στραβά. Μια από τις πιο άγριες ιστορίες που έχουμε ακούσει συνέβη πριν από δεκαετίες σε μια εμβληματική ταινία δράσης.

Ο Μπλέικ Μπράουν, καθηγητής ιστορίας στο St. Mary's στον Καναδά, έγραψε πρόσφατα στο Twitter για μια ληστεία με όπλα στα γυρίσματα της ταινίας του 1982 του Σιλβέστερ Σταλόνε "First Blood". Είναι μια αρκετά τρελή ιστορία που γράφτηκε από τα μέσα ενημέρωσης του Βανκούβερ εκείνη την εποχή και ορίστε μια γεύση:

 

 

"Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του First Blood στο Βανκούβερ το 1982, οι κλέφτες έκλεψαν ένα μικρό arsenal [sic] που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία. Ο Τύπος ανέφερε ότι τα κλεμμένα όπλα περιελάμβαναν δύο πολυβόλα M-60, δεκατέσσερα M-16 και έντεκα AR-15 ημιαυτόματα τουφέκια».

 

 
 

Τα περισσότερα από τα όπλα ανακτήθηκαν

Τρεις άνδρες, όλοι μέλη της καναδικής πολιτοφυλακής, κατηγορήθηκαν αργότερα για κλοπή των όπλων από το σετ του First Blood. Στα τέλη του 1984, οι αρχές είχαν βρει 15 από τα 47 κλεμμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των δύο πολυβόλων M-60.

Το «First Blood» σκηνοθέτησε ο Ted Kotcheff και σενάριο του Σταλόνε. Πρωταγωνίστησε ως βετεράνος του Βιετνάμ, Τζον Ράμπο, ένας χαρακτήρας που θα εμφανιζόταν σε τέσσερις άλλες ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των "Rambo: First Blood Part II", "Rambo III", "Rambo" και "Rambo 5: Last Blood". Ενέπνευσε ακόμη και μια σειρά κινουμένων σχεδίων, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια και ένα ριμέικ του Bollywood. Στο «First Blood» (το οποίο ονομάζεται επίσης «Rambo: First Blood») έπαιξαν επίσης οι Richard Crenna και Brian Dennehy.

 

 
 

Τα όπλα έπρεπε να πυροβολούν blanks

Μετά το περιστατικό, το σετ τέθηκε υπό αυστηρή φρουρά. Λαμβάνοντας υπόψη μερικά από τα τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί σε πλατό ταινιών με πυροβόλα όπλα (τα γυρίσματα στα σκηνικά των "Rust" και "The Crow" έρχονται αμέσως στο μυαλό), αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα του να είσαι καλύτερα ασφαλής παρά γενναίος και να το μετανιώνεις μετά. Εξάλλου, υπήρχαν ήδη αρκετά προβλήματα στο σετ, συμπεριλαμβανομένων κάποιων τραυματισμών που υπέστη ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Φαντάσου κάτι τέτοιο να γινόταν σήμερα. Μπορείτε να φανταστείτε τα tweets για τη ληστεία με όπλο Rambo, αν αυτό είχε συμβεί σήμερα;

Δες εδώ σκηνές από την ταινία Rambo First Blood:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved