Όταν το ανδρικό Feng Sui μπορεί να σε σώσει από μία ανεπιθύμητη μετακόμιση

Η αναδιοργάνωση του σπιτιού είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για έναν εργένη.

Εκεί που καθόμουν στο σπίτι και προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι αυτό που με χαλάει ξαφνικά μου ήρθε σαν αμόνι από το ταβάνι πάνω στο κεφάλι μου. Ναι το πρόβλημα ήταν πως είχα βαρεθεί φουλ το σπίτι μου, ουσιαστικά είχα σιχαθεί να το κοιτάω και να ζω εκεί μέσα. Από την άλλη όμως δεν είναι εύκολο κανείς να μετακομίσει έτσι απλά και ιδιαίτερα με τις τιμές που πλέον έχουν πάει όλα τα ενοίκια.

 

 
 

Τι σκέφτηκα να κάνω για να γλιτώσω τη μετακόμιση

Ναι αυτό έπρεπε να κάνω. Έπρεπε να κάτσω και να σκεφτώ τι να κάνω στο σπίτι μου για να το κάνω και πάλι σαν καινούριο, σαν να μην είχα μείνει ποτέ εκεί μέσα τα τελευταία 3 χρόνια της ζωής μου. Χρειαζόμουν κάτι για να ανανεωθώ. Ναι είχα σκυλοβαρεθεί να βλέπω τα ίδια έπιπλα, ήταν πραγματικά λες και έπαιζα σε κάποιο βίντεο παιχνίδι που είχα τερματίσει εκατό φορές. Ήξερα την κάθε γωνία του σπιτιού μου και ακόμη γνώριζα τον τρόπο που η σκόνη καθόταν πάνω στα έπιπλα. Είχα φτάσει στο αμήν.

 

 
 

Με λίγα λόγια, χρειαζόμουν επειγόντως μία αλλαγή. Φυσικά το να μετακινήσω απλά τα έπιπλα μέσα στο σπίτι δεν αρκούσε. Το είχα κάνει αρκετές φορές. Έπρεπε να κάνω κάτι πολύ διαφορετικό. Έπρεπε να αγοράσω καινούρια έπιπλα και πράγματα για το σπίτι.

Πώς έμεινα άφραγκος τελικά

Ξεκίνησα λοιπόν το Γολγοθά μου μέσα στο ίντερνετ κι άρχισα να ψάχνω. Φυσικά μπάτζετ δεν υπήρχε αλλά ήμουν διατεθειμένος να ξοδέψω όλα μου τα (λίγα) χρήματα σε πράγματα κι έπιπλα έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η αρρώστια. Χρειαζόμουν ανανέωση επειγόντως. Αλλιώς θα έπεφτα από το παράθυρο.

 

 
 

Οπότε είχα ήδη αποφασίσει πως θα έμενα άφραγκος μέχρι το τέλος του μήνα. Θα την έβγαζα με παξιμάδι και νερό. Γιατί; Μα γιατί βρήκα καναπέ που να μου κάνει, βέβαια η τιμή του ήταν ελαφρώς εκτός ορίων για την τσέπη μου.

Είναι να μην μπλέξεις με το διαδικτυακό shopping, σίγουρα όμως σε κάνει να αισθάνεσαι καλά εκτός από το να σου αδειάζει τον τραπεζικό λογαριασμό. Πήρα καναπέ, νέο τραπεζάκι σαλονιού, νέο στρώμα για το κρεβάτι, διάφορα διακοσμητικά πραγματάκια που σε κάνουν αμέσως να αισθάνεσαι ξεχωριστός κτλπ κτλπ.

 

 

Μερικές ακόμη δουλειές που έπρεπε να γίνουν

Και μετά είναι η αναμονή, τι κάνεις μέχρι να έρθουν όλα αυτά τα πράγματα; Μα φυσικά καθαρίζεις το σπίτι, ρίχνεις ένα μίνι βαψιματάκι στο σαλόνι που έχει κιτρινίσει από το τσιγάρο και φτιάχνεις καινούρια καθισματάκια για τις γάτες, πάλι στο σαλόνι.

 

 
 

Και μετά θυμάσαι πως πρέπει να κάνεις κάτι με το χάος της κουζίνας το οποίο κρέμεται συνέχεια στην άκρη του μυαλού σου έτσι λαδωμένο που είναι. Τι άλλο όμως μπορείς να κάνεις με το σπίτι; Μα φυσικά να καλυτερέψεις και την ποιότητα του αέρα. Τι κάνεις λοιπόν. Γίνεσαι λίγο ακόμη πιο φτωχός με το να αγοράσεις έναν τούμπανο αφυγραντήρα. Μια χαρά. Τώρα σίγουρα θα φας μέχρι τέλος του μήνα παξιμάδι με νερό.

Τουλάχιστον ξέρεις πως δεν πρόκειται σύντομα να μετακομίσεις. Γιατί; Μα γιατί όταν έρθουν όλα αυτά τα πράγματα που παρήγγειλες θα είναι σαν να μένεις σε άλλο σπίτι. Το βάψιμο στο σαλόνι φυσικά βοηθάει.

 

 

Γιατί όμως κάποιος να κάτσει να κάνει όλο αυτό;

Σίγουρα σε σώζει ψυχολογικά. Ναι έχεις βαρεθεί το σπίτι σου, είναι κάτι το φυσιολογικό, τι μπορείς όμως να κάνεις; Αναγκαστικά πρέπει να δώσεις κάποια χρήματα και ενέργεια έτσι ώστε να κάνεις το χώρο σου λίγο πιο υποφερτό, ένα μέρος που ο εργένης θα μπορεί να είναι ο εαυτός του και να χαίρεται.

 

 
 

Οπότε αν έχει όρεξη να αλλάξεις λίγο το σπίτι σου τότε μην το σκέφτεσαι, πρέπει να το κάνεις, σίγουρα θα δει διαφορά. Είναι δοκιμασμένο. Το ανδρικό feng sui το ορίζει ο καθένας από εμάς κι είναι στο χέρι μας να κάνουμε το χώρο μας πιο αποδοτικό για τη διάθεση μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved