Στην οικογένεια Gucci δεν άρεσε καθόλου το House of Gucci

Τόσο πολύ που μάλλον θα το πάνε δικαστικά το θέμα.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA δημοσίευσε μια επιστολή διαμαρτυρίας την οποία υπογράφουν οι κληρονόμοι της οικογένειας Gucci και κατακεραυνώνουν την τελευταία ταινία του Ridley Scott. Όχι, δεν είναι σινεφιλικά τα κίνητρα της οργής τους, αλλά κυριώς διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η οικογένεια τους μέσα από το House of Gucci.

Σε δύο σημεία στέκονται οι απόγονοι της οικογένειας που τα έχει βάλει με τον Ridley Scott. Το πρώτο έχει να κάνει με το πώς παρουσιάζονται τα ισχυρά μέλη της οικογένειας. Η απεικόνισή τους ως απατεώνες, κλέφτες, δολοπλόκοι, αδαείς και αδιάφοροι για το τι γίνεται στον κόσμο γύρω τους δεν είναι και πολύ ρεαλιστική σύμφωνα με την οικογένεια. 

 

 

Από την άλλη είναι εξοργισμένοι με το πώς υποδύθηκε η Lady Gaga την Patrizia Reggiani. Αντί για τη μέγαιρα που οργάνωσε τη δολοφονία του Maurizio Gucci, είδαν τη θυματοποίησή της επειδή ήταν γυναίκα και επειδή ποτέ δεν τη θεώρησαν ένα πραγματικό μέλος της οικογένειας Gucci. Στην προσπάθεια να αποκρούσουν την εικόνα της κακιάς εταιρείας, η οικογένεια υποστήριξε πως στην 70χρονη πορεία της είχε συμπεριληπτική πολιτική και πάρα πολλές γυναίκες σε θέσεις ευθύνης. 

 

 

Ένα βήμα παραπέρα πήγε η Patricia Gucci, κόρη του Aldo Gucci τον οποίο υποδύεται ο Al Pacino. Επιτέθηκε προσωπικά στον Ridley Scott ο οποίος δεν μπήκε καν στον κόπο να πάρει πληροφορίες από την οικογένεια Gucci για να κάνει την ταινία του και τον κατηγόρησε ως απλό κερδοσκόπο που εκμεταλλεύτηκε με δόλο το δράμα της οικογένειας. Επίσης δεν της άρεσε καθόλου το γεγονός ότι παρουσίασαν τον πατέρα της ως κοντό και χοντρό, ούτε με τον Al Pacino δεν συγκινήθηκε.

 

 

Ο αψής Scott δεν άφησε τις προσβολές να πέσουν κάτω και υπερασπίστηκε το έργο του αφού δεν θεωρεί ότι μπήκε στα άδυτα κάποιας οικογένειας. Τόσο η δολοφονία ενός μέλους της οικογένειας, όσο και η φορολογικές καταδίκες των μελών της είναι πραγματικά γεγονότα δημοσίου ενδιαφέροντος και γενικά δεν καταλαβαίνει την έκρηξή τους. 

Η οικογένεια Gucci δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα, ειδικά μετά και από την εντυπωσιακή πρεμιέρα της ταινίας. Με εισπράξεις εισιτηρίων 22 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μόνο 5 ημέρες προβολής, σίγουρα έχει ανοίξει η όρεξη για μια αγωγή με αξιώσεις με πολλά μηδενικά στην αποζημίωση. Το sequel του House of Gucci θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.     

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved