Επιτέλους δικαιοσύνη: Πρόστιμο 1000 δολάρια σε οικογένεια που στόλισε νωρίς

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι δεν μπορούν να μας εκβιάζουν ψυχολογικά δυο μήνες πριν τα Χριστούγεννα.

Η οικογένεια Moffa, η οποία διαμένει στη Florida των ΗΠΑ, έλαβε μια κλήση στις 8 Νοεμβρίου από τις τοπικές αρχές. Στην κλήση αναφερόταν πως ο εξωτερικός χριστουγεννιάτικος στολισμός της οικία τους ήταν πρόωρος, άρα παράνομος. 

Φαίνεται πως υπάρχει τελικά νόμος, τουλάχιστον στη Florida, που ορίζει το πότε έχει δικαίωμα να κάνει το σπίτι του λατέρνα με αφορμή τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, μόνο μετά την 25η Νοεμβρίου και το πέρας την Ημέρας των Ευχαριστιών μπορεί κάποιος να βάλει φωτάκια, ταράνδους, Αγιοβασίληδες, παγκολίνους και ό,τι άλλο επιθυμεί στον περίγυρο του σπιτιού του.

 

 

Η οικογένεια Moffa απολογήθηκε στα τοπικά μέσα, αλλά όχι και στις τοπικές αρχές. Ο στολισμός έγινε στις 6 Νοεμβρίου, δηλαδή έλαβαν την κλήση μόλις δύο μέρες μετά γιατί εκεί λειτουργεί το κράτος, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Ο λόγος που επικαλέστηκε η οικογένεια για τον τόσο πρόωρο στολισμό είναι ότι ο επαγγελματίας στολιστής δεν είχε άλλη διαθέσιμη ημερομηνία αργότερα και μάλιστα τον είχαν κλείσει από πέρσι τα Χριστούγεννα. 

 

 

Τώρα, ή ο επαγγελματίας χριστουγεννιάτικος στολιστής είναι το επάγγελμα του μέλλοντος ή η οικογένεια από τη Florida κάνει χρήση φθηνών δικαιολογιών. Πάντως η κλήση αναφέρει πως ο πρόωρος στολισμός μπορεί να φέρει πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στα 100$ για κάθε μέρα που αυτός παραμένει φωτεινός στη θέση του. Η οικογένεια φυσικά δεν δέχθηκε να τον κατεβάσει μιας και της βγαίνει φτηνότερα να δώσει 1000$ για τις μέρες που θα είναι αναμμένος παράνομα, παρά να υποστεί τη μανούρα να τον κατεβάσει και να τον ξαναανεβάσει, χώρια την περιορισμένη διαθεσιμότητα των επαγγελματιών στολιστών.

Βέβαια η αμερικανική κοινή γνώμη βρίσκεται μάλλον κοντά στην οικογένεια και συμπαρίσταται στο δράμα της. Τη στήριξή της έδωσε μέχρι και η πρωθιέρεια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Mariah Carey, μιας και έχει φάει πολύ ψωμάκι από το “All I Want for Christmas Is You” που αρχίζει να παίζει με τα πρωτοβρόχια από κάτι πυροβολημένους. 

 

 

Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε την εφαρμογή του νόμου και ζητάμε ακόμα πιο αυστηρές ποινές για όσους στολίζουν δυο μήνες νωρίτερα και κυρίως σε αυτούς που βαριούνται να ξεστολίσουν και τα αφήνουν μέχρι το Πάσχα.    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved