Υπάρχει λόγος που βλέπεις όνειρα σκέτη ψυχεδέλεια όταν έχεις πιει

Συμβαίνει σε όλους κι έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Η έρευνα πάνω στην ποιότητα του ύπνου δεν σταματά ποτέ και ειδικά οι εταιρείες οι οποίες φτιάχνουν στρώματα επενδύουν πολλά σε αυτές. Σε μία τέτοια έρευνα, η Otty παρατήρησε πως πολλοί ήταν οι πελάτες που έκαναν παράπονα για τον ύπνο τους μετά από, ας πούμε μερικά ποτάκια παραπάνω. Κάτι απολύτως αναμενόμενο σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το αλκοόλ που ρέει άφθονο στο αίμα δεν επιτρέπει στο σώμα σου να έχει έναν βαθύ ύπνο, κατά κάποιο τρόπο παραμένει «μεθυσμένο» το μυαλό σου βάζοντας το σώμα σου σε μια διαδικασία REM ύπνου, ο οποίος είναι και ο πιο ελαφρύς. Είναι ο ύπνος που είναι πιο εύκολο να διακοπεί και επειδή θυμόμαστε τα όνειρα που είδαμε λίγο πριν ξυπνήσουμε είναι πιο πιθανό να θυμόμαστε περισσότερα όνειρα και με περισσότερες λεπτομέρειες όταν πέφτουμε για ύπνο πιωμένοι.

 

 

Το σώμα μας είναι σε μία διαδικασία συλλογής ερεθισμάτων και πληροφοριών από το περιβάλλον κατά τη διάρκεια του ύπνου και είναι λογικό όταν έχουμε πιει αλκοόλ τα ερεθίσματα που λαμβάνει να είναι λίγο πιο περίεργα από το σύνηθες. Είναι που είναι σε μια κατάσταση limbo το μυαλό, έρχεται και το αλκοόλ και κάνει την όλη διαδικασία μια συνεδρία με ψυχοτρόπες ουσίες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, έχει κι άλλο.

Τα όνειρά μας επηρεάζονται άμεσα από την ψυχολογική κατάσταση που προηγήθηκε πριν από την κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος πίνει και είναι σε μια κατάσταση συναισθηματικά φορτισμένη, είτε ευχάριστη, είτε δυσάρεστη, τότε τα όνειρα θα έχουν την ανάλογη θεματολογία. Επειδή πολλές φορές πίνουμε επειδή είμαστε χαρούμενοι, αλλά και επειδή είμαστε λυπημένοι, υπάρχει ένας ακόμα παράγοντας που κάνει τα όνειρα μετά από μια «άγρια» βραδιά, ακόμα πιο «άγρια».

 

 

Όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε το hangover το πρωί, μεσημέρι αν μιλάμε για Κυριακή. Η αφυδάτωση μεταξύ άλλων κακών κάνει το μυαλό μας να στροφάρει σε πολυ πιο χαμηλούς ρυθμούς. Δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε εύκολα, οι μνήμες είναι θολές και όλα γύρω μας κυλάνε πιο αργά. Έτσι τα όνειρα χαράσσονται βαθύτερα στη μνήμη και η εντύπωση που αφήνουν μεγεθύνεται στη σκέψη μας. Γενικά τίποτα καλό δεν βγαίνει από την κατάχρηση του αλκοόλ και δεν είναι μόνο ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας την επόμενη μέρα, έχουμε και τους δράκους που βγάζουν φωτιές να μας κάνουν καρδιακούς. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved