ap news Κάποτε ο Mike Tyson κόντεψε να πεθάνει από ψυχεδελικό βάτραχο

Μόνο κάτι πολύ περίεργο θα μπορούσε να αποδείξει ότι ό Iron Mike είναι θνητός.

Την πρώτη φορά που είδαμε τον Muhammad Ali με τα πρώτα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον σε όλους μας γεννήθηκε η ίδια απορία, «μα πώς συνέβη αυτό;». Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν είναι όλοι οι αθλητές ίδιοι. Ορισμένοι από αυτούς έχτισαν ολόκληρη την καριέρα τους, όχι πάνω στην ταχύτητα, τη δύναμη ή γενικά το πόσο καλοί ήταν σε αυτό που έκαναν, αλλά στο ότι ήταν ουσιαστικά ανίκητοι και άτρωτοι. 

 

 

Έλα όμως που ακόμα κι αυτοί κάποια στιγμή λυγίζουν και δεν είναι όλα ένα knock out. Κι αν τα σημάδια τρωτότητας πάνω στον Ali μας ξάφνιασαν μία φορά, η εξομολόγηση του Tyson όταν βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο, μας ξάφνιασε ακόμα περισσότερο. Πραγματικά με όλα όσα έχει ζήσει και κάνει το bad boy της πυγμαχίας, έχει καταφέρει να χτίσει έναν μύθο αθανασίας που μόνο με τον αντίστοιχο του σίγουρα αθάνατου Keith Richards μπορεί να συγκριθεί. 

 

 

Μιλώντας στη New York Post, ο 55χρονος παλαίμαχος πυγμάχος μίλησε για την εμπειρία του καπνίζοντας δηλητήριο από που έχει εξαχθεί από τον Bufo Alvarius, γνωστό και ως βάτραχο της ερήμου Sonora. Στην πρώτη του επαφή με το περίεργο αυτό ψυχοτρόπο ναρκωτικό, ένιωσε ότι για μια στιγμή «πέθανε». Ήταν μια εμπειρία που του άλλαξε τη ζωή, σαν μια δεύτερη ευκαιρία.

Τότε ο Mike Tyson, πριν από 4 χρόνια, ήταν υπέρβαρος, έκανε κάθε είδους ναρκωτικό και γενικά είχε πιάσει αυτό που λέμε πάτο φλερτάροντας με την αυτοκαταστροφή και τον θάνατο. Ο θάνατος ως έννοια παραμένει ένα μεγάλο taboo και αυτό του το βίωμα τον βοήθησε να τον ξεπεράσει. Απομυθοποιώντας και εκλογικεύοντας τον θάνατο, κατάφερε να βρει το νόημα της ζωής και να ξεκινήσει από την αρχή.

 

 

Ουσιαστικά ξεκίνησε μια δεύτερη ζωή, έχασε 50 κιλά έκοψε τις καταχρήσεις σε αλκοόλ και σκληρά ναρκωτικά και ταυτόχρονα γύρισε στις προπονήσεις της πυγμαχίας. Από τότε έχει συσφίξει τις σχέσεις του με τον ψυχεδελικό βάτραχο της Sonora και έχει κάνει συνολικά 53 συνεδρίες με το «δηλητήριό» του. 

Γενικά οι ψυχεδελικές συνεδρίες γνωρίζουν τεράστια άνθηση στις ΗΠΑ, όχι μόνο με το «δηλητήριο» του βάτραχου, αλλά και με την αγιαχουάσκα. Αρκετοί είναι οι celebrities που πειραματίζονται με τέτοιες συνεδρίες, όπως ο Will Smith, η Megan Fox, ο Machine Gun Kelly και άλλοι. 

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε τον Iron Mike να συνεχίσει με ρέγουλα τους πειραματισμούς του γιατί όσο κι αν έχει ξορκίσει τον θάνατο, αυτός πάντα θα παραμονεύει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved