O Nick Offerman μας καλεί να σκεφτούμε και πάλι το νόημα της αρρενωπότητας

Πίσω από τον Ron Swanson βρίσκεται ένας ακόμα πιο υπέροχος άνθρωπος.

Τον γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά Parks & Recreation και αμέσως έγινε το αντρικό πρότυπο για όλους μας. Κάθε ένας από εμάς βρήκε στον χαρακτήρα του Ron Swanson κάτι από τον εαυτό του ή κάτι που θα ήθελε να είναι. Φυσικά πολλοί ήταν αυτοί που πήραν το πρότυπό του στρεβλά, είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά με edgy σύμβολα της pop culture, όμως ο Nick Offerman δεν εγκαταλείπει τον Ron και μιλησε στο GQ γι’αυτόν, τη σχέση του με τη φύση και φυσικά την αρρενωπότητα.

 

 

O Nick Offerman είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τη φύση. Στον ελευθερό του χρόνο φτιάχνει ξύλινες κατασκευές και ζει μέσα στη φύση. Έιναι μια συνθήκη στην οποία δεν μεγάλωσε, αλλά ανακάλυψε στην πορεία της ζωής του. Για τον ίδιο αυτή η επαναπροσέγγιση με τη φύση τον έκανε να αλλάξει γενικότερα τη στάση ζωής του, ακόμα και στο πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως άντρας.

 

 

O αγαπημένος ηθοποιός πιστεύει ότι μάθαμε να πληγώνουμε τη φύση και αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει χάρη στην ευαισθητοποίηση γύρω από το περιβάλλον. Ο ισχυρός άνθρωπος που δαμάζει τη φύση και την καθυποτάσσει στις ανάγκες του ήταν ένα μοτίβο που δούλεψε για εκατοντάδες χρόνια. Μέχρι που ήρθε η μεγάλης κλίμακας εκμετάλλευση της φύσης με την βιομηχανία και την παγκοσμιοποιημένη οικονομία για να ανακαλύψουμε ότι οι πληγές που προκαλούμε στο περιβάλλον μπορεί και να μην είναι αναστρέψιμες.

 

 

Μια παρόμοια θεώρηση ταλαιπώρησε και τις σχέσεις των δύο φύλων, σύμφωνα με τον Offerman, με τον άντρα στη θέση του εξουσιαστή και τη γυναίκα εξουσιαζόμενη. Ο άντρας έπρεπε να φαίνεται ισχυρός και να ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής μιας γυναίκας, αλλιώς δεν ήταν αρκετά άντρας και άλλα τέτοια φαιδρά. Όπως και μετο περιβάλλον, έτσι και με τις γυναίκες, ο σύγχρονος άντρας μαθαίνει καλύτερα τη συνύπαρξη, την κατανόηση και κυρίως το πόσο εξαρτημένη είναι η ποιότητα, αλλά και η ίδια η ζωή του από τη φύση και τις γυναίκες.

Σε ότι αφορά τον Ron Swanson, ο Offerman θα τον έχει για πάντα στην καρδιά του, ακόμα κι αν πολλοί ήταν αυτοί που τον παρερμήνευσαν. Γι’αυτόν ο Ron ήταν ένας ευαίσθητος άντρας γεμάτος συμπάθεια. Δεν έκανε καμία διάκριση με βάση το φύλο ή το χρώμα και κάποιος μπορεί να πει ότι ήταν εξίσου μισάνθρωπος με όλους.

 

 

Σκαλίζοντας όμως την επιφάνεια του ρόλου, μπορεί ο καθένας να δει ότι εκτός από ευαίσθητος ήταν και πάρα πολύ ντροπαλός. Η επιτηδευμένη και χαριτωμένη μισανθρωπιά του ήταν απλά η άμυνά του απέναντι σε έναν εχθρικό κόσμο. Το μπέικον όμως το λάτρευε στα αλήθεια. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved