O OHE εξηγεί βήμα-βήμα στον Elon Musk πώς θα δοθούν τα 6 δις

Αναλυτικό σχέδιο ζήτησε ο Musk, αναλυτικό σχέδιο πήρε από τον επικεφαλής του προγράμματος τροφίμων του οργανισμού στο καλύτερο beef όλων των εποχών.

Στο γαϊτανάκι που έχει στηθεί στο twitter μεταξύ Elon Musk και David Beasley έχουμε νέο καυτό επεισόδιο και αυτή τη φορά μάλλον έχουν σοβαρέψει τα πράγματα. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο David Beasley, επικεφαλής της οργάνωσης τροφίμων του ΟΗΕ, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι θα αρκούσαν 6 δις από το πλεόνασμα των πιο πλούσιων του πλανήτη για να αποφευχθεί η επισιτιστική κρίση που απειλεί πάνω 40 εκατομμύρια ανθρώπους σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική. 

 

 

Τότε ο Elon Musk, ο οποίος δεν μασάει τα λόγια του κάθε φορά που μπαίνει στο twitter, είπε ορθά κοφτά ότια δίνει μόνος του και τα 6 δις, αν του δώσουν αποδείξεις για το πού θα πάνε τα λεφτά και για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Και οι αποδείξεις ήρθαν.

Ο Beasley έδωσε τα στοιχεία του προγράμματος στη δημοσιότητα, για την ακρίβεια τα πόσταρε στο twitter για να είναι σίγουρος ότι θα τα δει ο Elon Musk που δεν θα κρατηθεί να απαντήσει μετά από το πέταγμα αυτού του γαντιού. 

 

 

Σύμφωνα με το πλάνο του Beasley χρειάζονται 3,5 δις δολάρια για αγορά τροφίμων και τη μεταφορά αυτών στις κατά τόπους περιοχές που είναι σε μεγάλη ανθρωπιστική ανάγκη. Σε περιοχές που υπάρχουν τρόφιμα, αλλά οι κάτοικοι είναι τόσο φτωχοί που δεν μπορούν να τα αγοράσουν, θα δοθούν 2 δις δολάρια σε μορφή κουπονιών και οικονομικής ενίσχυσης. Ακόμα θα χρειαστούν 700 εκ. δολάρια για την εφαρμογή αυτού του κολοσσιαίου προγράμματος. Χρήματα τα οποία είναι απαραίτητα για να στηθεί ένας μηχανισμός αξιολόγησης που δεν θα αφήνει περιθώρια κακοδιαχείρισης και θα μπορεί να λειτουργεί σαν task force σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη έχει ανάγκη σε πραγματικό χρόνο. Τέλος άλλα 400 εκ. δολάρια θα χρειαστούν για το στήσιμο του δικτύου διανομής και τα logistics. Ένα δίκτυο που θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και θα είναι και αυτό υπόλογο ανά πάσα στιγμή στον ΟΗΕ για τυχόν ατασθαλίες και αναποτελεσματικότητα.

 

 

Όπως είπε και πάλι ο Beasley, αυτό το πρόγραμμα δεν θα εξαλείψει μια για πάντα το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο. Αυτό που θα καταφέρει είναι να αποσοβήσει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή 42 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη και στο μέλλον να υπάρχει ένας μηχανισμός έγκαιρης αντιμετώπισης.

Μέχρι τώρα ο Elon Musk δεν έχει απαντήσει και μάλλον λογαριάζει με το κομπιουτεράκι του, για να δούμε τι θα απαντήσει, γιατί δεν μπορεί να μην απαντήσει.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved