H κλιματική αλλαγή αποκάλυψε bunker του A’ Παγκοσμίου Πολέμου

Την αποκάλυψη δυστυχώς έκανε το λιώσιμο του παγετού.

Η αποκάλυψη κρυμμένων μυστικών της ιστορίας, ειδικά όταν αυτή γίνεται τυχαία και όχι από την αρχαιολογική σκαπάνη, είναι μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της ειδησεογραφίας. Όμως αυτή η αποκάλυψη στη βόρεια Ιταλία μόνο χαρά δεν προκαλεί. Στις Ιταλικές Άλπεις τα χιόνια λιώνουν με ταχύ ρυθμό και στο Passo Stelvio σε τέτοιο βαθμό που αποκάλυψε μια κατασκευή που είχε ξεχαστεί εδώ κι έναν αιώνα. 

 

 

Πρόκειται για ένα bunker στο Scorluzzo, το οποίο κατασκευάστηκε από την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία το 1915 και βρίσκεται σχεδόν πάνω στα ιταλοελβετικά σύνορα. Το bunker φιλοξενούσε στρατιώτες μέχρι το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου οπότε και εγκαταλείφθηκε. 

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υποχώρηση του παγετού αποκαλύπτει ιστορικού ενδιαφέροντος σημεία στις Ιταλικές Άλπεις. Το 2017, στο ίδιο σημείο περίπου, αποκαλύφθηκε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο από την ίδια εποχή, κάτι που αν μη τι άλλο αποδεικνύει και τον κάποτε στρατηγικό χαρακτήρα του Scorluzzo.

 

 

Σύμφωνα με άρθρο στην Washington Post, οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με τον ρυθμό που λιώνουν οι πάγοι στις Άλπεις με τον ιστορικό Giovanni Cadioli να εύχεται πραγματικά να σταματήσουν αυτές οι ξαφνικές ιστορικές ανακαλύψεις. 

Ποιος θα το έλεγε πριν από μερικά χρόνια ότι οι ιστορικοί θα παρακαλούσαν να μην γίνονται τέτοια θαύματα.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved