Γιατί όλοι οι μεγάλοι σκηνοθέτες τα έχουν βάλει με την Marvel;

Ο Ridley Scott τάσσεται και εκείνος ενάντια στο MCU.

Την αρχή είχαν κάνει οMartin Scorsese με τον Francis Ford Coppola και στη συνέχεια ακολούθησε και ο Denis Villeneuve. Λίγο αργότερα, τάχθηκαν στο πλευρό τους και ο Bong Joon-ho με τον Alejandro Inarritu. Μεγάλο ξέσπασμα ενάντια της Marvel και των ταινιών τους, με τους μεγάλους σκηνοθέτες να σχολιάζουν πως όχι μόνο δεν συμπαθούν τις ταινίες της Marvel, αλλά τους φαίνεται αφάνταστα βαρετό το όλο κόνσεπτ γύρω από τις super hero ταινίες. Και μετά από αυτή την άποψη, μπήκε στο στρατόπεδο και ο πιο επιθετικός της παρέας.


Ο
Ridley Scott που είναι γνωστός ότι δεν αφήνει να πέσει ούτε καρφίτσα, ήταν ο επόμενος σκηνοθέτης που σχολίασε το MCU με αφορμή την προώθηση του House of Gucci. Δεν δίστασε να αποκαλέσει τα σενάρια κακοφτιαγμένα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σχεδόν πάντα οι καλύτερες ταινίες καθοδηγούνται από τους χαρακτήρες και θα πάμε και στο θέμα των σούπερ ηρώων εάν αυτό θέλετε, αλλά θα είμαι απόλυτος. Είναι βαρετές μέχρι αηδίας. Τα σενάρια τους είναι γαμημένα οικτρά».

 

Επειδή ωστόσο όταν είσαι πετυχημένος το πρώτο που κάνεις είναι να ευλογήσεις τα ίδια σου τα γένια, ο Ridley Scott δεν δίστασε να αναφέρει τις blockbuster επιτυχίες του ως παράδειγμα.

 

«Νομίζω πως έχω κάνει τρεις ‘‘superhero’’ ταινίες με φοβερά σενάρια. Η μία είναι το Alien με τη Sigourney Weaver, η άλλη ο "Μονομάχος" και η τρίτη το Blade Runner. Αυτές είναι superhero ταινίες. Οπότε γιατί οι superhero ταινίες δεν έχουν καλύτερες ιστορίες; Συγγνώμη που παραφέρθηκα αλλά, σας παρακαλώ δηλαδή. Οι περισσότερες περιπτώσεις σώζονται από τα εφέ -εάν έχεις το budget- και αυτό γίνεται βαρετό για όλους. Ακόμη και αυτούς που δουλεύουν στα ειδικά εφέ».

 

Μεγάλες κουβέντες αλλά φαίνεται πως ο σκηνοθέτης έχει ήδη αποφασίσει. Μήπως όμως είναι λίγο υπερβολικός;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved