Και όμως ο Shaquille O’Neal παραλίγο να παίξει στο Green Mile

Έψαχναν κάποιον θεόρατο για τον ρόλο, αλλά ο μετριοπαθής O'Neal δεν πίστευε ότι το είχε.

Το Green Mile είναι μια από τις κλασικές ταινίες με τον Tom Hanks που υπόσχονται ρίγη συγκίνησης, όμως σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες του είδους, η συγκίνηση για πρώτη φορά δεν προέρχεται από τον ρόλο που που υποδύεται ο Tom Hanks, αλλά ο συμπρωταγωνιστής του. Όλοι θυμόμαστε τον καλοκάγαθο γίγαντα που υποδύθηκε ο Michael Clarke Duncan στην ιστορία του Stephen King, όμως αυτή η ιστορία θα μπορούσε να ειπωθεί λίγο διαφορετικά.

 

 

Ο Shaquille O’Neal μίλησε για την καριέρα του εντός κι εκτός γηπέδων στο podcast Marchand and Ourand και όπως ήταν αναμενόμενο μίλησε και για το πέρασμά του από τη show business. Με την εμφάνισή του στο Kazaam και στο Steel, ο θρύλος του NBA ρωτήθηκε σε ποιον άλλον ρόλο θα μπορούσαμε να τον είχαμε δει, και τότε ο Shaq έκανε την αποκάλυψη. Του πρότειναν να συμπρωταγωνιστήσει στο Green Mile δίπλα στον Tom Hanks, όμως ο ίδιος είπε όχι. 

 

 

Ο ρόλος δεν γέμισε το μάτι στον O’Neal και τελικά η παραγωγή στράφηκε στον Michael Clarke Duncan. Ο ίδιος λέει ότι δεν το μετάνιωσε, παρά το ότι ο ρόλος και η ταινία ήταν εξαιρετικές περιπτώσεις. Ίσα-ίσα που παραδέχεται ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να παίξει τόσο καλά τον καλοσυνάτο κατάδικο με τις θαυματουργές ιδιότητες. 

 

 

Ένας ρόλος που έφερε μια υποψηφιότητα για το Oscar Β’ αντρικού ρόλου στον Duncan, αν και τελικά το βραβείο κέρδισε ο Michael Caine. Τώρα μεταξύ μας, δύσκολα θα έφτανε ο Shaq τις ερμηνευτικές ικανότητες του Duncan και καλά έκανε που απέρριψε τον ρόλο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η πρόταση για ένταξη στο cast του Green Mile έγινε το ‘96, τη χρονιά που υπέγραψε για τους Lakers και μάλλον θα ήταν σχεδόν αδύνατο να μην αφιερωθεί 100% στην νέα του ομάδα.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved