O Ivan Drago παραλίγο να σκοτώσει τον Rocky, στα αλήθεια

Ο Dolph Lundgren πήρε πολύ στα σοβαρά τον ρόλο του και στο ring ο Sylvester Stallone τα βρήκε σκούρα.

Το Rocky IV σει μια δεύτερη νεότητα αυτές τις μέρες, 36 χρόνια μετά την πρεμιέρα του με τον τίτλο Rocky vs. Drago. Πρόκειται για ένα ζουμερό full director’s cut της πρωτότυπης ταινίας. Ταυτόχρονα η εταιρεία παραγωγής του Stallone κυκλοφόρησε κι ένα ντοκιμαντέρ για το πώς γυρίστηκε η ταινία. Έτσι εκτός από το «νέο» Rocky IV που πλέον ξεπερνά τις 3 ώρες έχουμε και το πλήρες παρασκήνιο για το πώς γυρίστηκε.  

 

 

Σε μία σκηνή ο Dolph Lundgren χτύπησε τόσο δυνατά τον Stallone, που τον έστειλε στο νοσοκομείο. Τα γυρίσματα γινόντουσαν στον Καναδά και χρειάστηκε αεροδιακομιδή στην Καλιφόρνια όπου και μπήκε σε ΜΕΘ για τέσσερις μέρες. 

Ο Stallone συνήθιζε να απαιτεί αληθοφάνεια στα γυρίσματα των Rocky. Δεν ήθελε να τον «χαΐδεύουν» ούτε να του ρίχνουν ξυστά μπουνιές, τις ήθελε κανονικές. Το πρόβλημα είναι ότι ο Lundgren ήταν 117 κιλά και είχε ύψος 1,95μ, πολύ πιο «γεμάτος» από τον Italian Stallion.Μια γροθιά στο στήθος ήταν τόσο δυνατή που τον έστειλε στην εντατική. Μάλιστα η γροθιά ήταν τόσο καλή που έμεινε και στο τελικό φιλμ. 

 

 

Στην αρχή ο Stallone δεν έδωσε σημασία στον παροδικό πόνο από τη γροθιά, όμως το βράδυ ο πόνος επέστρεψε και μάλιστα πιο έντονος. Η πίεση του αίματος ανέβηκε στο 260 και εκεί νόμιζε πώς θα πεθάνει. Σχεδόν έχασε τις αισθήσεις και το επόμενο πράγμα που θυμάται είναι μια πτήση σε χαμηλό υψόμετρο και καλόγριες να τον φροντίζουν στο νοσοκομείο μετά τη ΜΕΘ. Με το που στάθηκε στα πόδια του, ο Stallone γύρισε αμέσως στον Καναδά για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα.

 

 

Το ενδιαφέρον είναι ότι το σενάριο του Rocky IV είχε όντως τον Ivan Drago σε ρόλο εκτελεστή, αφού από τις γροθιές του «σκότωσε» τον Apollo Creed στην αρχή της ταινίας. Καθόλη τη διάρκεια της ταινίας η σύζυγος του Rocky, Adrian, τον παρακαλάει να μην παλέψει με τον Ivan Drago γιατί φοβάται ότι θα έχει την ίδια κατάληξη με τον Creed.

 

 

Εκτός από περιστατικό που παραλίγο να τον σκοτώσει στην πραγματικότητα, ακόμα και σεναριακά, ο Ivan Drago βρέθηκε αρκετά κοντά, όμως στο τέλος ο Rocky το γύρισε και έζησε, κι αυτός και ο Sylvester Stallone. Ωραίες εποχές χωρίς CGI και ειδικά εφέ. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved