O Leonardo DiCaprio γίνεται ο Jim Jones και αφηγείται την ιστορία της πιο αιματηρής αίρεσης

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αναμένεται να υποδυθεί τον εγκέφαλο πίσω από τη μαζική αυτοκτονία στο Jonestown που κόστισε τη ζωή σε 909 ανθρώπους.

Κάθε σοβαρή εταιρεία παραγωγής η οποία θέλει να γυρίσει μια ταινία για κάποιο πραγματικό larger than life πρόσωπο, οφείλει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τον Leonardo DiCaprio για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το ταλέντο του μεγάλου ηθοποιού είναι αδιαπραγμάτευτο, αλλά όταν είναι να κάνει κάποιο πραγματικό ιστορικό πρόσωπο, μπαίνει όσο πιο βαθιά γίνεται στο πετσί του ρόλου.

 

 

Έτσι μετά τα J. Edgar, Catch me if you can, The Aviator, The Wolf of Wall street και άλλα πολλά, σύμφωνα με το Hollywood Reporter θα υποδυθεί μία ακόμα μεγάλη μορφή της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας, τον Jim Jones. To φιλόδοξο αυτό κινηματογραφικό project έχουν αναλάβει τα MGM Studios και ο DiCaprio θα έχει ενεργό ρόλο και ως συμπαραγωγός, εκτός από πρωταγωνιστής. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Scott Rosenberg, ο άνθρωπος πίσω από το Venom.

 

 

Ο Jim Jones έχει καταγραφεί ως μια από τις πιο σκοτεινές φιγούρες της Αμερικής και πολλές από τις πτυχές της ζωής του έχουν μείνει κρυφές από τη δημόσια σφαίρα. Είναι υπέυθυνος για μια από τις μαζικότερες περιπτώσεις ομαδικού θανάτου και μάλιστα χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα. Είχε ιδρύσει στη Jonestown ένα κοινόβιο με χαρακτηριστικά θρησκευτικής σέχτας και στις 18 Νοεμβρίου του 1978 οργάνωσε τη μαζική αυτοκτονία 909 μελών της σέχτας. 

 

 

Οι οπαδοί του τον λάτρευαν σαν μεσσία και πίστευαν πως διαθέτει θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Παρά το γεγονός ότι από νωρίς έχει δεχθεί κατηγορίες για τον σκληρό τρόπο με τον οποίο διοικούσε το κοινόβιό του, οι ακόλουθοί του δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ. Ακόμα και σήμερα εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια του κοινού και μόλις το 2018 έγινε η πρώτη σοβαρή απόπειρα να ενός ντοκιμαντέρ για τη δράση του και τα γεγονότα του Jonestown. Βγήκε με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την τραγική μαζική αυτοκτονία κι έχει τίτλο Truth and Lies: Jonestown, Paradise Lost.  

 

 

Αν ανατρέξουμε στο πώς έχει υποδυθεί κατά καιρούς ο Leonardo DiCaprio αμφιλεγόμενες φιγούρες γεμάτες ναρκισσισμό που δημιούργησαν το δικό τους cult φαινόμενο ακολούθων, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι θα το καταφέρει και ως Jim Jones. Αναμένουμε με αγωνία περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved