Πρώην ιδιοκτήτης αλυσίδας πιτσαριών έφαγε 800 πίτσες για να αποδείξει κάτι

Φυσικά ήθελε να αποδείξει ότι δεν είναι πια τόσο καλές όσο αυτές που έφτιαχναν υπό την επίβλεψή του.

Η Papa John’s είναι η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα πίτσας στην Αμερική και ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά σύμβολα της χώρας. Ο ιδρυτής της αλυσίδας John Schnatter υποχρεώθηκε σε παραίτηση πριν από λίγα χρόνια με αφορμή τη στάση του γύρω από το κίνημα διαμαρτυρίας στο NFL κατά του ρατσισμού, όμως αυτό καθόλου δεν τον έχει αποθαρρύνει από το να ασχολείται με την αγαπημένη του πίτσα.

 

 

Από όταν έφυγε δεν έχει σταματήσει να υποστηρίζει τα social media ότι η Papa John’s δεν είναι πια αυτό που ήταν και οι διάδοχοί του καλύτερα να ζεσταίνουν κατεψυγμένες πίτσες στα μικροκύματα παρά να φτιάχνουν πίτσες. Για να υποστηρίξει τη θεωρία του δεν έκανε τίποτα λιγότερο από ότι θα έκανε ένας πραγματικός Αμερικάνος με όραμα και πείσμα.

 

 

Ξεκίνησε μια σειρά από βίντεο στο Tik Tok όπου έδειχνε και δοκίμασε πίτσες από διάφορες πιτσαρίες της αλυσίδας σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με εκτίμηση άρθρου στο Bloomberg, ο John Schnatter έφαγε 800 πίτσες μέσα σε λιγότερο από 18 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι για ενάμιση χρόνο έτρωγε κατά μέσο όρο μιάμιση πίτσα τη μέρα και μάλιστα δεν ήταν καλή σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

 

 

Άλλες φορές η πίτσα ήταν παραψημένη, άλλες άψητη, άλλες τα υλικά ήταν χάλια, άλλες η ζύμη ήταν μόνο για να μονώσεις ταράτσα κ.ο.κ. Καταλαβαίνουμε τον πόνο του Schnatter, αλλά νομίζουμε πως είναι λίγο υπερβολικός. Από τη μία θεωρούμε πολύ δύσκολο να μπορούσε να ελέγχει την ποιότητα της πίτσας σε όλα τα υποκαταστήματα της Papa John’s όσο κρατούσε το τιμόνι του franchise και από την άλλη θεωρούμε ακόμα πιο απίθανο να κατέρρευσε ο μηχανισμός ελέγχου ποιότητας με την αποπομπή του. 

 

 

Η δική μας πάγια και διαρκής θέση είναι ότι κακή πίτσα, σε αντίθεση με το σουβλάκι, δεν υπάρχει. Ο συνδυασμός ψωμιού και λιωμένου τυριού δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι ονειρικός, ακόμα κι αν είναι η χειρότερη πίτσα του κόσμου. Θα προτείναμε στον Schnatter να χαλαρώσει λίγο, θα φάει κάνα κομμάτι πίτσα, με ρέγουλα όχι 800 πίτσες πάλι, και να απολαύσει το καλύτερο φαγητό του κόσμου.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved