Όλοι οι άντρες έχουν δικαίωμα στη σκουπιδοφαγία

Πολλές φορές το cheat day δεν πειράζει να γίνει και cheat week.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνει και τι δεν κάνει να φάμε. Μας τα λένε οι διατροφολόγοι, μας τα λένε οι κοπέλες μας, μας τα λένε και όλοι αυτοί οι ειδικοί στις ιστοσελίδες με διατροφή και γυμναστηριακές ασκήσεις. Νισάφι πια. Τα διαβάσαμε, τα ξαναδιαβάσαμε, τα εμπεδώσαμε, τα ξέρουμε. Κάποιοι από εμάς κάνουν διατροφή γιατί είναι αθλητές, άλλοι για να χάσουν κιλά και άλλοι για να βγουν με six pack στην παραλία – και μάλιστα χειμώνα-καλοκαίρι.

Αλλά ας συμφωνήσουμε σε αυτό: υπάρχουν και μέρες που απλά θες να σαβουριάσεις. Δεν ξέρουμε αν το μοιράζεστε ή όχι με τον διατροφολόγο σας ή βάζετε τα κλάματα μπροστά στον καθρέφτη, αλλά όλοι τα κάνουμε. Και μάλιστα μας έχουν βάλει στη διαδικασία να αισθανόμαστε και άσχημα για αυτό. Αν φτάσουμε όμως στο σημείο να νιώθουμε άσχημα για το σουβλάκι, τότε ζήτω που κάηκαμε. Είναι όμως ξέρετε και αυτές οι μέρες που δεν ανήκουν σε κάποια cheat day. Έχει παίξει απλά πολύ σαβούρα γιατί έτσι τα έφερε η ζωή.

 

 

Ήρθε ο ένας κολλητός στο σπίτι για να δείτε το ματς και πήρατε σουβλάκια. Την επόμενη βγήκατε για μπίρες και είπατε «δίπλα είμαστε, δεν πάμε για ένα βρόμικο;». Την μεθεπόμενη πέταξε ένας φίλος ιδέα για ταβερνάκι και καταλήξατε να κάνετε βουτιά με τις πατάτες στο τζατζίκι. Τέλος, ένα μεσημέρι στη δουλειά, κάποιος χοντρός στην ψυχή συνάδελφος, πέταξε ιδέα για μπέργκερ. Ε τι να κάνουμε τώρα ρε παιδιά, συμβαίνουν αυτά. Πήγαινε και τρέξε τα διπλάσια μίλια, κάνε αποτοξίνωση με φρούτα για ένα διήμερο, ξεκίνα να κοπανάς τον σάκο του μποξ για καμία ώρα. Μην μπεις όμως σε καμία περίπτωση να νιώσεις άσχημα για τον εαυτό σου. Η αντροπαρέα μαζί με το ποτό και την σκουπιδοφαγία, είναι ένας όμορφος συνδυασμός που σε κάνει ευτυχισμένο.

Σε κάθε περίπτωση ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς. Αν είναι να μπαίνουμε στη διαδικασία να νιώθουμε ενοχές για το καθετί που κάνουμε και μας δίνει ευχαρίστηση, τότε ας μπούμε σε μία κάσα από μόνοι μας και ας χωθούμε κάτω από την Γη. Δεν πάει έτσι. Προσέχουμε τους εαυτούς μας, αλλά ζούμε και τις στιγμές. Αν αυτές τις στιγμές έχουν φαγητό και ποτό -ακόμη και πιο πρόχειρο- τότε απλά έχουν. Πάει και τελείωσε. Αν είναι να αισθανόμαστε ζόρικα αυτή την περίοδο, ε ας φάμε και ένα σουβλάκι παραπάνω, δεν χάλασε ο κόσμος. Και όσοι κράζουν, να ξέρετε πως τρώνε τα πιο πολλά κοψίδια. Νόμος απαράβατος.

 

 

Βέβαια για να είμαστε και σωστοί, κάντε και μία γενική αίματος μια φορά τον χρόνο έτσι; Και χοληστερίνη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved