Έρευνα: O καφές κάνει καλό στην… αλλαγή ώρας

Με τις μέρες να μικραίνουν, το αγαπημένο μας ρόφημα έχει τη μαγική ιδιότητα να φτιάχνει τη διάθεση.

Για ορισμένους ο καφές μπορεί να είναι απόλαυση, για άλλους πάλι επιτακτική ανάγκη για να λειτουργήσουν. Αυτή η μαγική καφεΐνη που περιέχεται μέσα στο αγαπημένο ρόφημα του Έλληνα και γενικότερα του εργαζόμενου ανθρώπου, λειτουργεί σαν σπουδαίο ξυπνητήρι, παρόλα αυτά παρατηρείται ότι έχει και άλλες πιο ευεργετικές δυνατότητες.

Κάθε καφές με τα καλά του και τα κακά του. Για παράδειγμα ο ζεστός και ο κρύος καφές υπάρχει λόγος που έχουν άλλη γεύση:

 

 

Σύμφωνα με έρευνα από το Επιστημονικό Ινστιτούτο Καφέ, μελετήθηκε κόσμος από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία και την Πολωνία (5000 στο σύνολό τους) και παρατηρήθηκε ότι όσο μικραίνουν οι μέρες σε διάρκεια, το 24% δεν μπορεί να συγκεντρωθεί εύκολα, το 25% χάνει το κίνητρό του για γυμναστική, το 21% νιώθει μεγαλύτερο άγχος και το υπόλοιπο 21% βλέπει καμπή στις αθλητικές του επιδόσεις.

Οι λύση ωστόσο των περισσότερων εξ αυτών ήταν να καταφύγουν στον καφέ, ο οποίος κατά μεγάλο ποσοστό τους ωφέλησε στην καθημερινότητά τους. Η έρευνα αναφέρει πως 29% εξ αυτών τον κατανάλωσαν προκειμένου να βρουν μεγαλύτερη ενέργεια, 20% ότι το έκαναν για να βελτιώσουν την όρεξή τους και τα συναισθήματά τους, ενώ ένα 21% ήθελε απλά τον καφέ ως βοήθεια για μεγαλύτερη συγκέντρωση.

 

 

Η έρευνα αναφέρει πως ο καφές εκτός από τη δυνατότητά του να σε «ξυπνάει» μπορεί να εστιάζει στο μυαλό σου και να προκαλεί συναγερμό στην ετοιμότητά σου, να βοηθά στην μνήμη, αλλά ταυτόχρονα να προκαλεί ευθυμία. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved