Ψεύτης αστυνομικός έκανε τον τραυματία για να μη δουλεύει αλλά τον έπιασαν να τρέχει

Άμα κάνεις τον «κουτσό» και ταυτόχρονα έχεις app που μετράς τα βήματά σου, θα πληρώσεις πρόστιμο όπως ο συγκεκριμένος.

Αν ήταν Έλληνας ο συγκεκριμένος τύπος δεν θα μας έκανε καμία απολύτως εντύπωση με βάση το παράπτωμά του, καθώς η υπόθεση θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τύπους που απλώς βαριούνται να δουλέψουν και δίνουν συνεχώς λόγους για να μην πηγαίνουν στην υπηρεσία τους, καθώς κάθονται πάνω στο μισθό τους.

 

 

Ο συγκεκριμένος κύριος (τρόπος του λέγειν) από την αστυνομία του Dorsett στη Μεγάλη Βρετανία είχε ένα τροχαίο το 2017 σύμφωνα με το οποίο ισχυριζόταν ότι δεν μπορεί να δουλέψει καθότι είχε δυσκολία στο περπάτημα, σε βαθμό που δεν μπορούσε να κουνηθεί. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να βγει το 2019 σε πρόωρη σύνταξη, καθώς όπως υποστήριζε, «ούτε τον βραστήρα δεν μπορώ να σηκώσω» σε σημείο που δεν μπορούσε να εργαστεί ξανά. Ήταν μόλις 34 ετών.

Περίπου πέντε χρόνια μετά ωστόσο, ο Matthew Littlefer απεδείχθη ότι όχι μόνο μπορεί να κινείται, αλλά να κάνεις έως και 10 χιλιάδες βήματα τη μέρα. Ποιος ήταν ο «χαφιές»; Μα μια εφαρμογή στο κινητό του η οποία μέτραγε τα βήματά του και αποδείχτηκε μάλιστα κατά την έρευνα που διεξήχθη ότι δεν είχε πάρει ούτε καν παυσίπονα, ενώ τον είδαν να παίζει κανονικά ποδόσφαιρο με τα παιδιά του.

 

 

Μετά από αυτό το παράπτωμα του επεβλήθη πρόστιμο 170.000 ευρώ τα οποία πλέον πρέπει να επιστρέψει καθώς τα απέκτησε με δόλο, ενώ καταδικάστηκε ταυτόχρονα σε φυλάκιση 2 ετών και 3 μηνών.

Μάλλον μετά από αυτό, καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα ότι όποιος βιάζεται (να βγάλει εύκολα με δόλο χρήμα) τελικά σκοντάφτει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved