Το κρυπτονόμισμα του Squid Game έπεσε από τα 2682$ στα 0$ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Ίσως τελικά τα meme coins να μην είναι και τόσο καλή επένδυση.

Μεγάλη αναταραχή έχει προκληθεί σε όσους έχουν επενδύσει σε εναλλακτικά κρυπτονομίσματα που ξεκίνησαν με τη μορφή memes όπως το Dogecoin και το Shiba Inu, μετά την κατρακύλα Squid. To Squid εμφανίστηκε στις 20 Οκτωβρίου ως μια ψηφιακή «μάρκα» για να μπορέσει κάποιος να παίξει μια online εκδοχή του Squid Game. Η τρομερή δημοφιλία της σειράς, όπως ήταν άλλωστε φυσικό, εκτόξευσε την αξία του ως και 310.000 φορές μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

 

 

Οι έμπειροι στον χώρο των κρυπτονομισμάτων είχαν εκφράσει από νωρίς τις επιφυλάξεις τους για το Squid και αυτό γιατί δεν μπορούσες να το πουλήσεις, αλλά μόνο να το ανταλλάξεις με άλλα κρυπτονομίσματα ή να συνεχίσεις να παίζεις το παιχνίδι για να αυξήσεις τα Squid σου. Ήταν λογικό επακόλουθο για πάρα πολλούς από τους κατόχους του να προσπαθήσουν να το ξεφορτωθούν όσο μπορούσαν και αυτό τελικά έγινε. 

Οι περισσότερες πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων άρχισαν να βγάζουν εκτός το Squid από τις συναλλαγές με αποτέλεσμα να μείνουν ταπί, αλλά όχι και τόσο ψύχραιμοι, όσοι δεν πρόλαβαν να πηδήξουν από το καράβι. Το site μέσα από το οποίο «κέρδιζες» squid άρχισε να μην λειτουργεί και στα social του παιχνιδιού έπεσε σιγή ασυρμάτου. Η πορεία από τα 2682 δολάρια στο τίποτα κράτησε μόνο μερικά δευτερόλεπτα.

 

 

Οι διαχειριστές του Squid τράβηξαν την πρίζα και έκαναν ένα τεράστιο cash out μια κίνηση που στη χρηματιστηριακή αργκό λέγεται “rug pull”. Τη στιγμή που οι δημιουργοί αντιλαμβάνονται κάποιο πρόβλημα ή πάει να αποκαλυφθεί η κομπίνα τους, τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια των αμέριμνων επενδυτών και ρευστοποιούν τα πάντα γκρεμίζοντας την αξία του επενδυτικού προϊόντος. 

Χιλιάδες ήταν αυτοί που δεν έχασαν μόνο τον χρόνο τους ασχολούμενοι με το Squid, αλλά και λεφτά με τους περισσότερους να ποντάρουν μικροποσά ελπίζοντας ότι το ράλι της αξίας του Squid θα κρατούσε λίγο ακόμα πριν το cash out. Ειδικοί στα κρυπτονομίσματα υπολογίζουν τα κέρδη των δημιουργών του Squid περίπου στα 2 εκ. δολάρια, καθόλου άσχημα για μια κομπίνα η οποία στήθηκε στο πόδι και δεν κράτησε πάνω από 10 μέρες. 

 

 

Σε κάθε περίπτωση η συμβουλή για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα κρυπτονομίσματα, και ειδικά με όσα ξεπηδούν τελευταία σαν μανιτάρια σαν memes, είναι να προσέχουν πάρα πολύ. Κρυπτονομίσματα που εκμεταλλεύονται τη δημοφιλία μιας τηλεοτπικής σειράς, κάποιου celebrity ή ό,τι άλλου μπορεί να τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου, θέλουν περισσότερο ψάξιμο πριν γίνουν αντικείμενο επένδυσης πραγματικών χρημάτων.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved