200 άνθρωποι ποζάρουν γυμνοί για να σωθεί η Νεκρά Θάλασσα

Μία νέα αρτίστικη κίνηση, προειδοποιεί για ένα νέο περιβαντολλογικό κίνδυνο.

Σχεδόν 200 άνθρωποι πόζαραν γυμνοί, με τα σώματα βαμμένα άσπρα, για τον Αμερικανό φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ, με φόντο τη Νεκρά Θάλασσα, η οποία απειλείται από την ξηρασία.

Πάνω σε ένα φορτηγό, ο Τιούνικ, γνωστός για τις φωτογραφίσεις πλήθους γυμνών ανθρώπων, έδινε με μεγάφωνο τις οδηγίες του.

 

 

Όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης, επέλεξε να εμφανίσει τα μοντέλα του «λευκά», για να θυμίσει τη βιβλική μορφή της Ιουδήθ, συζύγου του Λωτ, που μετατράπηκε σε στήλη άλατος, ανήμπορη να υπακούσει τις αγγελικές προσταγές και να μην κοιτάξει πίσω στα Σόδομα και τα Γόμορα που καταστρέφονταν.

 

 
 

«Από τη στιγμή που βγάζεις τα ρούχα σου, το νιώθεις ως κάτι εντελώς φυσικό. Είναι σαν να μη θες να τα ξαναφορέσεις μετά. Νομίζω πως απλώς παλέψαμε λίγο περισσότερο με τις πέτρες» ανέφερε η 26χρονη Άννα Κλέιμαν, διδακτορική φοιτήτρια που συμμετείχε στο γύρισμα σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική κρίση.

 

 
 

Αυτή ήταν η τρίτη φωτογράφιση αυτού του είδους στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας για τον 54χρονο καλλιτέχνη που είχε προσκληθεί από το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ και τον δήμο της πόλης Αράντ.

Όπως εξήγησε, έβαψε τα σώματα των μοντέλων του με λευκό χρώμα παραπέμποντας στη βιβλική ιστορία της γυναίκας του Λωτ, η οποία μεταμορφώθηκε σε στήλη άλατος σε αυτήν την περιοχή.

Δες εδώ στιγμές από την φωτογράφιση:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved