Στην Αγγλία έφτιαξαν έναν ποδηλατόδρομο χειρότερο κι από τον Μεγάλο Περίπατο

Έχει μήκος μόλις 3 μέτρα, δηλαδή αν τον κάνεις πάνω-κάτω 1138 φορές είναι σαν να κάνεις την απόσταση που καλύπτει το Tour de France.

Δεκάδες δημότες του Nottinghamshire είναι πιο έξαλλοι κι από το να τους πάταγε το γκαζόν τους μια διμοιρία Ρωμαίων λεγεωνάριων και ο λόγος είναι ότι η δημοτική τους αρχή ζήλεψε τα δικά μας έργα πνοής στην Πανεπιστημίου. Πιστό στο πνεύμα των ημερών, το δημοτικό συμβούλιο του Nottinghamshire έφτιαξε έναν ποδηλατόδρομο για να διευκολύνει όσους δημότες θα ήθελαν να μετακινηθούν με έναν πιο οικολογικό τρόπο και πιο υγιεινό τρόπο μετακίνησης.

 

 

Υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι με το εν λόγω έργο που φιλοδοξεί να γίνει το σπουδαιότερο έργο υποδομής για το Ηνωμένο Βασίλειο από όταν ολοκληρώθηκε το τούνελ της Μάγχη, είναι μόνο 3 μέτρα και καλύπτει κάτι λιγότερο από τη μισή περίμετρο ενός μικρού κυκλικού κόμβου, roundabout επί το αγγλοσαξονικότερο. 

 

 

Κοιτώντας τον νέο ποδηλατόδρομο που κοσμεί το Nottinghamshire μας θυμίζει κάτι συνθήματα σε τοίχους που έχουν μείνει μισά γιατί στο μεταξύ μια γιαγια πήρε χαμπάρι τους πιτσιρικάδες κι άρχισε να τους λούζει με αρχαίες κατάρες του Μάμρα του Παντοτινού.

Οι ποδηλάτες της περιοχής νιώθουν ότι τους εμπαίζουν με τον ποδηλατόδρομο των 3 μέτρων και θα προτιμούσαν να μην τον έκαναν καθόλου. Οι δημότες με τη σειρά τους θεωρούν ότι έγινε η μεγαλύτερη σπατάλη δημοσίου χρήματος στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας από τα έξι συνολικά γαμήλια γλέντια που έκανε ο βασιλιάς Ερρίκος ο 8ος. 

 

 

Το ακριβές ποσό που δαπανήθηκε για αυτό το έργο που κάνει το Nottinghamshire ένα μικρό Άμστερνταμ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά έχει ενταχθεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και έργων υποδομής της ευρύτερης περιοχής του Stapleford το οποίο έχει κοστίσει 21,2 εκατομμύρια λίρες. 

Είναι παρήγορο που η αρχαιότερη κοινοβουλευτική δημοκρατία του κόσμου διαπράττει τα ίδια λάθη με την αρχαιότερη δημοκρατία του κόσμου και ελπίζουμε αυτός ο διακρατικός διάλογος μεταξύ δημοτικών αρχών να αποδώσει κι άλλους τέτοιους καρπούς όπως πεζογέφυρες που να ενώνουν την ίδια όχθη ενός δρόμου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved